TIOR

Design optim pentru bucatarie

Ce măsori şi cum alegi mobilierul şi accesoriile atunci când îţi amenajezi bucătăria? Care sunt paşii pe care trebuie să îi urmezi şi care sunt lucrurile cărora trebuie să le acord atenţie deosebită în amenajarea bucătăriei? Speranţa noastră este că articolul de faţă îţi va fi de folos şi te va ajuta şi oricăror întrebări ar putea apărea în procesul amenajării celei mai scumpe camere din casă. Iată câteva sfaturi pentru un design optim pentru bucătăria ta.

 

Bucătăria nu este o cameră de tortură.

 

Trebuie să ai tot timpul în minte acest lucru atunci când amenajezi bucătăria. În bucătărie nu te duci pentru că trebuie, ci pentru că vrei. Aici va trebui să fie totul gândit aşa încât tuturor celor din familie să le facă plăcere să fie în bucătărie. În bucătărie se găteşte. Sigur. Dar se şi mănâncă, se serveşte şi laptele cald dinainte de culcare, se invită apropiaţii pentru o porţie copioasă de vorbă şi aşa mai departe. De aceea, este important ca bucătăria să aibă un aer cât mai deschis, care să stimuleze socializarea dintre cei ce-i păşesc pragul.

 

Găseşte planul potrivit.

 

Gândeşte-te la ordinea în care se desfăşoară totul în familia ta: dacă gătiţi împreună, dacă luaţi masa împreună, dacă ai o familie mare, dacă are fiecare un rol aparte în bucătărie, dacă ai copii mici care au nevoie de scaune speciale pentru a lua masa. Toate aceste lucruri trebuie luate în considerare atunci când compartimentezi bucătăria aşezând mobila.

 

Trebuie să ştii dacă vei aşeza o insulă funcţională în mijlocul bucătăriei sau dacă tot mobilierul va fi aşezat pe lângă pereţi, dacă masa va fi în bucătărie sau dacă se va servi mereu masa în sufragerie, unde ai aşezat o masă cu numărul de scaune potrivit numărului membrilor familiei tale şi aşa mai departe. Aşadar, totul trebuie plănuit în avans, iar planul trebuie să fie perfect!

 

Oferă amploare spaţiilor de depozitare.

 

Desigur că vei avea nevoie de foarte multe spaţii de depozitare în locuinţa ta, iar în bucătărie cu atât mai mult! Gândeşte-te numai la câte seturi de veselă, căni, pahare, tacâmuri şi vase de gătit vei avea! Apoi adaugă alimentele ce trebuie păstrate în bucătărie, conservele, ceaiurile şi tot ce mai ai tu în acea debara magică!

 

Nu în ultimul rând, distrează-te!

 

Lasă-ţi loc pentru toate micile plăceri: un colţ unde să savurezi cafeaua dimineaţa, spaţiu special rezervat pentru această activitate. Instalează o banchetă lângă fereastră, unde să poţi lua o gustare în timp ce citeşti cartea, ziarul sau revista preferată.

 

Joacă-te cu decoraţiunile interioare, cu imprimeurile şi culorile! Amenajează-ţi un spaţiu unde tu şi familia ta să vă simţiţi bine, să vă încărcaţi şi cu energie pozitivă, nu doar să vă umpleţi burţile. Ia în considerare şi cumpărarea aparatelor care să faciliteze gătitul sau pregătirea sucului natural pe care să îl beţi împreună la micul dejun. Întotdeauna este loc şi pentru câteva „gadget-uri“, nu-i aşa?

 

Poţi citi aici mai multe despre amenajarea bucătăriei. 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.42 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI