TIOR

Design eficient si placut pentru bucatarii mici

Spaţiile mici au avantaje şi dezavantaje: deşi o locuinţă mică poate oferi un sentiment de siguranţă şi intimitate, este dificil să amenajezi bucătăria şi baia dacă sunt înguste. În plus, când îţi alegi locuinţa, va trebui să iei în considerare şi cât de numeroasă îţi este familia şi care va fi numărul persoanelor care vor locui în acest spaţiu, pentru a putea planifica totul în cel mai eficient mod cu putinţă pentru toată lumea.

 

Totul trebuie să fie direct proporţional cu bucătăria.

 

Bineînţeles că şi mobilierul şi accesoriile vor fi raportate la dimensiunea camerei care va servi drept bucătărie: dulapurile de bucătărie vor fi şi mari, şi mici, şi suspendate, şi joase, insula din bucătărie (dacă există) trebuie să fie nu prea mare, pentru a nu încurca traficul într-o cameră care oricum este îngustă, iar accesoriile vor fi şi ele cât mai discrete şi mai puţin voluminoase; prin „accesorii” ne referim la corpurile de iluminat, perdele, covoare şi eventuale tablouri sau ceasuri de perete.

 

Poţi îndrăzni să te colorezi, chiar şi într-un spaţiu mic.

 

În galeria foto vei găsi şi imagini cu bucătării simple, şi bucătării dominate de alb, şi bucătării neutre, dar şi bucătării cu mai multe culori decât te-ai fi aşteptat. Este foarte bine să îndrăzneşti să lărgeşti spectrul aşteptărilor de la acest proiect şi să vezi şi dincolo de paleta cromatică tradiţională (nuanţe cuminţi de maro + elemente albe).

 

Stilul contemporan e întotdeauna o idee bună.

 

Când amenajezi un spaţiu îngust, întotdeauna este bine să iei în considerare şi variantele cele mai simple de design interior. Aşadar, stilul contemporan va fi întotdeauna o idee bună pentru amenajarea unei bucătării mici: simplitatea şi accentul pe eficienţă caracteristice stilului contemporan se aplică numai bine!

 

Limitează-te la ce este absolut necesar într-o bucătărie.

 

Nu este absolut necesar să ai un frigider cât o cameră frigorifică, nici să ţii aici maşina de spălat şi nici să îţi iei o maşină de gătit necesară într-o cantină. Alege un aragaz mic, corpuri suspendate pentru depozitarea diferitelor obiecte necesare în bucătărie (alimente, veselă, vase pentru gătit etc) şi o masă pe măsura bucătăriei.

 

De asemenea, ia în considerare mobilier cu utilizări multiple şi accesorii inteligente, precum şi aşezarea în bucătărie a unei mese pliabile, cu scaune pliabile.

 

Poţi scăpa uşor de amenajarea bucătăriei dacă nu ai pretenţii foarte înalte şi eşti o persoană inventivă. Mai multe sugestii pentru amenajarea bucătăriei vei găsi aici.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI