TIOR

Depozitari eficiente in bucatarie

Deşi este un subiect pe care l-am mai abordat, revenim asupra lui – dă bătăi de cap prea multor persoane şi întotdeauna apar idei noi, frumoase şi practice pe care trebuie să le împărtăşim cu dumneavoastră.

 

Debara personalizată mascată

 

Nu tuturor le place să se vadă toate „avuţiile” atunci când intră în bucătărie. Dacă vă număraţi printre aceste persoane, o debara mascată de o uşă culisantă este ideală. După ce v-aţi decis că vreţi să dedicaţi o parte a bucătăriei sau a holului acestui scop nu mai rămâne decât organizarea etajerelor şi secţiunilor.

 

Este recomandat să alegeţi rafturi, coşuri şi sertare de diferte dimensiuni, astfel încât fiecare tip de obiect să îşi poată găsi locul aici. Practic, va arăta ca un dulap clasic, dar care contopeşte toate uşile într-una singură, oferă mai multă vizibilitate şi sporeşte accesibilitatea şi eficienţa.

 

Sertarul cu ustensile

 

Acesta va trebui să fie foarte bine organizat, deoarece, nu-i aşa, ustensilele se amestecă mereu între ele! Dacă aţi face la comandă mobilierul din bucătărie, ar fi destul de uşor să cereţi ca unul dintre sertare să fie mai adânc, astfel încât spatulele şi polonicele împreună cu alte instrumente de gătit să poată fi aşezate pe verticală, în suporturi speciale, care să le menţină aşezate corespunzător.

 

Sertare de colţ

 

Fără a se afla între cele mai populare spaţii de depozitare, sertarele de colţ se dovedesc foarte utile şi eficiente şi ajută la economisirea spaţiilor moarte. Acestea, la rândul lor, pot fi de diferite dimensiuni, ceea ce ajută la o mai bună organizare a instrumentelor din bucătărie.

 

Sertarul de sub chiuvetă

 

Nu-i aşa că întotdeauna rămâne prea mult spaţiu sub chiuvetă? Dacă sunteţi de acord, cu siguranţă vă place ideea unui sertar sub chiuvetă, loc în care puteţi depozita tăvile prea voluminoase pentru dulapuri sau produsele de curăţare specifice bucătăriei.

 

Coş de gunoi pe şine

 

Încorporat în unele modele de mobilier de bucătărie, sertarul pentru coşul de gunoi se dovedeşte destul de eficient, deoarece nu mai este nevoie ca gunoiul să fie acoperit – trageţi de mâner, aruncaţi deşeurile şi îl împingeţi înapoi. Nu mai este nevoie să vă aplecaţi să ridicaţi capacul şi nici să apăsaţi pedala pentru a deschide coşul de gunoi, iar sacii sunt mai uşor de schimbat.

 

În funcţie de dimensiunile alese pentru coşul de gunoi, aţi putea folosi lateralul acestui sertar pentru depozitarea detergenţilor şi a bureţilor noi.

 

Dulapul pentru roboţi

 

Nu vorbim despre roboţii de jucărie ai copilului dumneavoastră, ci de roboţii de bucătărie, evident. Totul va părea mai ordonat dacă le veţi rezerva un dulap doar  pentru ei. O uşă culisantă sau pliabilă ar face acest spaţiu mai accesbil şi v-ar ajuta să evitaţi accidentele prin uşile cu sistem clasic de deschidere.

 

Ajutor pe roţi

 

În mobilierul de bucătărie puteţi include un dulap detaşabil, pe roţi, cu funcţionalităţi multiple: spaţiu de lucru, cărucior pentru alimente şi/sau spaţiu de depozitare pentru diverse lucruri. Când aţi terminat treaba cu el, îl introduceţi în nişa lui şi economisiţi spaţiu.

 

Rafturi deschise

 

Deşi nu sunt pe gustul unora, rafturile individuale oferă accesibilitate sporită la diferite obiecte, iar uneori, în timp ce gătiţi, contează foarte mult ca lucrurile să fie la îndemână. Mai ales dacă vă grăbiţi!

 

Totuşi, acestea presupun un stil de viaţă foarte ordonat şi o organizare a obiectelor personale cel puţin la fel de bine pusă la punct, altfel veţi avea impresia că toate produsele de pe aceste rafturi se prăbuşesc peste dumneavoastră la cea mai mică suflare.

 

Surse foto: freshome.com, houzz.com

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.37 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI