TIOR

Cum renovam bucataria in cinci pasi – idei ingenioase

Iți dorești să îți renovezi vechea bucătărie? Bucătăria ta este lipsită de viață și fără gust? Astăzi te vom învăța cum îți poți amenaja bucătaria doar în cinci pași simpli apelând la câteva trucuri practice.

Joacă-te cu imaginația!

Bucătăria este locul unde iei masa cu familia sau cu prietenii, unde te relaxezi cu o cană de cafea într-o zi de weekend sau unde citești o carte. De aceea, bucătăria trebuie să fie un spațiu relaxant, primitor și modern.

O idee bună este să scoți în evidență seturile de pahare din bucătărie și seturile de cafea.  Folosește pentru pahare un suport suspendat din inox deasupra bufetului din bucătărie, iar pentru căni folosește tot un suport de inox prins de perete. Dacă nu iți dorești un suport din inox pentru căni, poți confecționa unul din lemn care poate fi agățat tot pe perete. Poți vopsi acest suport in funcție de nuanțele alese în bucătărie.

De asemenea, sticlele de vin iși pot găsi ușor locul dacă vei confecționa un suport pentru ele. Folosește conservele de inox, vopsește-le în negru și lipește diferite etichete pe ele in funcție de tipul de vin.

Obiecte simple

Bucătăria ta prinde viață folosind obiecte simple dar sofisticate. De aceea, iți popunem să folosești diferite vase tradiționale pe care să le atârni de perete. Nu exagera cu aceste vase, două sau trei sunt suficiente. De cele mai multe ori simplitatea înseamnă eleganță.

Achiziționează recipiente transparente pentru condimente și umple-le. Acestea oferă un joc de culori chiar la tine în bucătărie.

Folosește plante verzi

Amenajează-ți pe pervazul geamului un spațiu pentru câteva ghivece mici cu plante verzi. Aceste plane înviorează bucătăria ta.

Sistemul de iluminat

Schimbați sursa veche de iluminat cu o lampă voluminoasă pe centru. Lumina este foarte importantă, iar dacă bucătăria este una întunecată, trebuie să apelezi la o sursă de lumină artificială. De asemenea, puteți monta spoturi colorate sau intr-o singură culoare.

Pictează!

Da! Pictează plăcile de faianță dacă ți se par monotone și învechite. Folosește șabloane de carton și vopsea. Dacă nu te mulțumești doar cu un simplu model, pictează toată placa de faianță într-o culoare.

Apelând la aceste trucuri, bucătăria ta obține un aer modern și sofisticat. Oricine poate să renoveze bucătăria cu un buget mic.

 Vă așteptăm să accesați rubrica Amenajări bucătării pentru mai multe idei pentru bucătăriile voastre.

Sursa foto: prestcon.ro, kudika.ro, ideipentrucasa.ro, egirls.ro

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.23 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI