Cum iti inveselesti bucataria?

02-03-2014 / Blog amenajari bucatarii

Nu ne plac camerele plictisitoare. Dacă nici ţie nu îţi plac, eşti în locul potrivit, pentru că ne-am pregătit cu noi sfaturi pentru amenajarea bucătăriei şi câteva idei jucăuşe. Nicio cameră nu îţi inspiră confort şi relaxare dacă nu are pic de personalitate, de ce ar fi altfel în cazul bucătăriei?

 

În plus, pentru a-ţi plăcea să petreci timpul aici (pentru a găti, a servi mesele şi, uneori, a-ţi primi oaspeţii), trebuie să amenajezi frumos întreaga bucătărie. Care sunt detaliile care te vor ajuta să îţi înveseleşti bucătăria?

 

Artă pe pereţi

 

Tablouri pictate, gravate sau fotografii înrămate şi-ar putea găsi cu uşurinţă locul în bucătăria ta. Alege pentru ele, de exemplu, un perete gol – mai ales dacă pereţii sunt zugrăviţi în culori deschise sau în alb. În cazul în care conţinutul tablourilor nu este destul de colorat şi nu sunt nici tip canvas, poţi alege rame de diferite culori sau cu model.

 

Un super ceas

 

Întotdeauna ai nevoie de un ceas în bucătărie: trebuie să ştii cât laşi brioşele la cuptor, cât ţii crema în frigider, cât fierb pastele şi aşa mai departe. Nu poţi refuza existenţa unui ceas în această încăpere, chiar şi dacă eşti genul de persoană care are TOT TIMPUL telefonul mobil asupra sa. Alege un ceas de perete: unul cu un model aparte, eventual unul realizat la comandă de pricepuţii noştri artişti şi meşteşugari urbani, căci obiectele handmade sunt unicate, în mod garantat.

 

Mânere altfel

 

Chiar dacă mobilierul din bucătărie vine cu mânere banale, le poţi personaliza cu uşurinţă – doar pentru că sunt eficiente nu înseamnă că trebuie să aibă un aspect plicticos. Încearcă să le vopseşti în culorile curcubeului sau să le îmbraci în figurine din cauciuc.

 

Jaluzele coloate cu model

 

Bucătăria nu trebuie să semene a cabinet medical dintr-un spital comunist! Încearcă să îţi imaginezi cum ar arăta bucătăria ta cu nişte jaluzele rulante, din material textil, cu un imprimeu vesel şi cu mai multe culori.

 

Dacă eşti genul care preferă perdelele, alege perdele şi pentru ferestrele bucătăriei tale – nimic nu te opreşte ca şi acestea să fie colorate şi simpatice şi să inspiri, astfel, un aer jucăuş acestei bucătării.

 

Şi scaune deosebite

 

Ţi-am povestit şi cu altă ocazie despre cum ar fi drăguţ dacă ai alege scaune diferite pentru masa din bucătărie, astfel încât fiecare scăunel să se potrivească personalităţii câte unui membru al familiei.

 

Dacă nu vrei să fie modele diferite, le poţi cumpăra (sau confecţiona după acelaşi model şi din acelaşi material, iar la final să vopseşti fiecare scaun într-o culoare diferită. Eventual, asortează fiecare scaun cu câte un mâner al dulapurilor sau o ramă de tablou.

 

Sau plante înfloritoare

 

Un alt lucru despre care ţi-am mai zis şi altădată este că florile sunt cel mai bun mod şi cel mai facil de a înveseli o cameră. Pentru bucătărie poţi avea şi flori proaspete în vază, dar, şi mai bine, adopţi câteva plante care fac flori în perioade diferite şi le dedici un raft lângă fereastră sau le distribui în toată camera.

 

Sursa foto: houzz.com

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.