TIOR

Cum arata o bucatarie prietenoasa?

Haideți să vedem cum gătim camera în care se gătește: amenajarea bucătăriei cere multă atenție, dar nu trebuie să fie un lucru foarte dificil. Pe lângă toate cele despre care știți deja că ar trebui să existe în bucătărie, mai există câteva detalii care pot face aceasta încăpere să fie mai primitoare și mai plăcută. 
 
Mai ales pentru că noi, românii, tindem să ne primim vizitele în bucătărie, aceasta trebuie amenajată în așa fel încât totul să fie bine organizat, plăcut și confortabil. 
 
Tipul de lumină 
 
Modul în care este iluminată bucătăria contează foarte mult, așa încât întreaga atmosferă poate fi schimbată într-o clipită. În plus, trebuie să acordați atenție sporită modului de propagare a luminii asupra zonelor și suprafețelor de lucru: doar nu vreți să faceți mâncare cu degete de om, nu-i așa? Importanța iluminării în bucătărie este,așadar, lesne de înțeles. 
 
Modurile de iluminare trebuie să varieze: spoturi luminoase deasupra zonelor de lucru și o sursă principală de lumină pentru întreaga bucătărie (aplică, lustră sau candelabru). Desigur, puteți să așezați ici-colo câteva lumănâri grupate după parfumul pe care îl emană, pentru a fi întotdeauna pregătit pentru o pană de curent sau o doză în plus de romantism. 
 
Nu uitați: pentru o atmosferă mai prietenoasă este recomandat ca lumina să fie una cât mai caldă, poate chiar ușor gălbuie. 
 
Este tot eficient și funcțional? 
 
Asigurați-vă, înainte de alegerea mobilierului, că acesta are destul loc pentru toate vasele, toate instrumentele de gătit și toate produsele alimentare pe care doriți să le aveți depozitate în dulapurile din bucătărie. 
 
Priviți bucătăria goală și gândiți-vă la cum veți umple acest spațiu: dacă va fi doar locul pentru gătit, dacă se va servi și masa aici, dacă mobilierul va fi așezat pe o singură latură, dacă va fi așezat în U sau în L, dacă... dacă... dacă... 
 
Cu insuliță sau fără insuliță? 
 
Unele bucătării, în special cele amenajate în stil american, au o insulă funcțională în bucătărie: uneori în centrul bucătăriei, alteori mai aproape de una dintre laturi. Aceasta poate funcționa ca stație pentru gătit, ca spațiu de desfacere a cumpărăturilor, ca bar și așa mai departe. 
 
Nu vă lăsați imaginația îngrădită, mai ales că această insulă poate fi utilizată și ca spațiu de depozitare și poate, de asemenea, să permită socializarea cu invitații în timp ce gătiți. 
 
Culori şi înălţimi 
 
În cazul culorilor, am stabilit deja, discutând de mai multe ori despre acest aspect, totul este permis. Este drept: este recomandată utilizarea culorilor calde, în special a nuanțelor de portocaliu, despre care se spune că stimulează apetitul. Totuși, puteți face orice combinații de culori vă mulțumesc – în final, dumneavoastră sunteți singura persoană care trebuie să fie mulțumită de aceste aranjamente. Va trebui totuși să țineți cont de atmosfera pe care doriți să o creați și de spațiul disponibil. 
 
Înălțimea la care se vor afla diferite obiecte, înălțimea mobilierului și cât de jos ajung luminile depind foarte mult de înălțimea dumneavoastră și a celor dragi (mai ales de cea a „bucătarului șef”), dar și de stilul în care vă hotărâți să amenajați acest spațiu. 
 
Sursa foto: houzz.com, hgtv.com. 
Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI