Cum amenajezi o bucatarie WOW?

18-11-2013 / Blog amenajari bucatarii
Oricine închiriază sau achiziționează o locuință nouă își dorește ca noul cămin să arate bine și să fie cât mai primitor. De aceea, este important să te implici în decorarea propriei case, indiferent de tipul sau de numărul de camere al  acesteia. 
 
Cum din nicio casă nu lipsește bucătăria, poate că de aceasta trebuie să te ocupi de îndată de ai terminat planificarea dormitorului. Amenajeaz-o ca la carte, astfel încât să îți facă plăcere să petreci timp aici și să o împarți cu cei dragi – pune în practică bucătăria WOW! 
 
Culori 
 
Alegerea culorilor este primul pas care trebuie făcut în decorarea bucătăriei – în funcție de acestea este stabilită atmosfera pe care vrei să o creezi. Culoarea recomandată, știi deja, este oranjul. Totuși, nimic nu te împiedică să îți zugrăvești bucătăria în orice altă culoare îți dorești. 
 
Poți amenaja o bucătărie dinamică, folosindu-te de o baie de culori. Dacă preferi un ton jucăuș, optează pentru verde sau galben. De altfel, poți opta și pentru un amestec de culori și să te joci de-a artistul creând curcubee pastelate, pete multicolore sau orice alt model îți dorești. 
 
Nu uita că poți apela la modele de tapet, la faianță și la mozaic – cu ajutorul acestora sunt decorate foarte multe bucătării impresionante și în acest mod este mai ușoară și joaca de-a culorile. 
 
Forme 
 
De obicei, bucătăriile sunt dominate de forme ascuțite și colțuri: dulapul e dreptunghiular, plita e pătrată, masa adesea este dreptunghiulară și ea – până și camera destinată bucătăriei este, în general, în colțuri. Tocmai de aceea este nevoie să introduci tu câteva elemente cu forme mai line, cu linii curbe și suprafețe netede. 
 
Alege decorațiunile potrivite stilului tău, în culori și forme potrivite mobilierului. Caută să creezi o bucătărie cât mai bine echilibrată din punctul de vedere al culorilor și al formelor. 
 
Lumini 
 
Chiar dacă primul pas făcut este alegerea culorilor, cel mai important detaliu din bucătărie este lumina. Tipul de iluminare poate schimba total atmosfera creată în bucătărie. Pentru un efect WOW ai nevoie de produse diferite de iluminare: lustră, spoturi și veioză. Lustra și spoturile ajută la crearea unei luminozități corecte pentru gătit, iar veiozele vor ajuta la crearea atmosferei. 
 
Modalități de depozitare 
 
În întreaga locuință, dar mai ales în bucătărie este nevoie de o foarte bună organizare a instrumentelor și ustensilelor. Alege cu atenție modelul de dulap pe care ți-l dorești, fără a uita că adesea în bucătărie sunt utilizate dulapuri deschise, fără uși, care ajută la eficientizarea activității în acest spațiu. Efectul creat de aceste dulapuri deschise se răsfrânge și la nivel psihologic – persoanele sociabile, extravertite, care comunică des și cu ușurință. 
 
De asemenea, trebuie să exploatezi fiecare spațiu disponibil și să alegi modul de structurare și de repartizare cel mai potrivit obiceiurilor și preferințelor tale. 
 
Impresia pe care o face bucătăria ta asupra vizitatorilor, dar și asupra propriei conștiințe este conectată direct la importanța acordată acestui segment din viața ta numit nutriție. Dacă ai un stil de viață și un stil alimentar sănătos, bucătăria ta va spune despre tine acest lucru prin alegerea unor culori vii, a unor forme insolite și a unor decorațiuni potrivite. 
 
Sursa foto: houzz.com 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.