TIOR

Cum amenajezi o bucatarie mica?

Mai ales dacă locuieşti într-un apartament, ai toate şansele ca bucătăria ta să fie mică, dacă nu chiar minusculă. Cum amenajezi o bucătărie mică în aşa fel încât să fie şi frumuşică, şi practică? Desigur, va trebui să îndeplinească şi scopul unui spaţiu de depozitare eficient, să îţi şi facă plăcere să o priveşti, şi să şi puteţi dejuna cu toţii în această încăpere. Dacă nu ştii magie, atunci...

 

Va trebui să calculezi totul.


Am mai discutat despre acest lucru: atunci când decorezi o încăpere, indiferent că este vorba despre o amenajare a unui spaţiu proaspăt sau că este vorba despre o reamenajare, trebuie să măsori fiecare piesă de mobilier pe care o adaugi în acest spaţiu. Acest lucru este şi mai important acum, când trebuie să amenajezi o bucătărie mică.

 

Va trebui să adaptezi această încăpere la nevoile familiei tale.

 

Observă-ţi familia. Unul dintre cei mai utili şi mai importanţi paşi este şi cel mai simplu: observarea obiceiurilor culinare ale celor care se vor folosi de această bucătărie este cheia unei organizări perfecte a mobilierului, dar şi a eficientizării amenajării bucătăriei, îmbinând utilul cu plăcutul.

 

Va trebui să stabileşti priorităţile.

 

Dacă la finalul momentului de observare nu ştii încă cum ar trebui să amenajezi bucătăria, atunci va trebui să încropeşti o listă a priorităţilor: este mai important să ai un frigider mare, să ai o masă mare sau să ai un spaţiu de lucru extins?

 

Desigur, în timp ce faci aceste alegeri, trebuie să nu uiţi de sfaturile despre eficientizarea depozitărilor şi nici de piesele de mobilier pliabile şi cele cu roluri multiple.

 

Va trebui să construieşti cât mai bine ideea de deschidere.

 

Spaţiile mici au nevoie să fie cât mai accesibile privirii pentru a arăta mai... spaţioase. Aşadar, ia în considerare înlocuirea dulapurilor suspendate pline cu dulapuri deschise (o multitudine de rafturi şi etajere).

 

Va trebui să alegi un singur ton al unei singure culori...

 

... şi, de preferat, să fie o culoare deschisă. Oricare ar fi culoarea pentru care vei opta, aceasta trebuie să aibă un singur ton – este un lucru important, dat fiind că uniformitatea cromatică oferă impresia unui spaţiu mai larg şi a unui echilibru de care avem nevoie, indiferent că vrem să acceptăm sau nu.

 

Sursa foto: almrsal.com, channel4.com, veneso.ru.

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI