TIOR

Cum alegi culoarea potrivita pentru o bucatarie mica?

Cum vrei! Amenajarea bucătăriei este, de obicei, un proces costisitor şi complex. Cum poţi face să amenajezi o bucătărie frumoasă şi care să nu coste foarte mult? Alege lucruri simple – de calitate, dar fără a cădea în păcatul snobismului şi orientează-te către accesoriile potrivite, care să nu fie prea voluminoase sau ostentative.

 

Iar dacă vine vorba despre o bucătărie mică lucrurile se pot complica puţin, fără a fi absolut necesar. De obicei, se recomandă să nu foloseşti culori închise în spaţiile înguste şi să foloseşti culori calde în amenajarea bucătăriei sau a livingului. Totuşi, acestea sunt numai recomandări, iar dacă tu îţi vizualizezi bucătăria într-un anumit fel şi ţi se pare că arată bine, nu ar trebui să te oprească părerile unor străini să îţi pui ideile în aplicare.

 

Efectul culorilor puternice

 

Culorile intense au darul de a te ajuta să amenajezi bucătăria (una dintre camerele tale preferate, nu-i aşa?) într-un stil personal şi să îi oferi un aspect proaspăt şi (în funcţie şi de stilul de amenajări ales) modern.

 

De ce culori deschise?

 

De ce sunt culorile deschise preferate pentru spaţiile înguste? Este simplu: culorile deschise oferă impresia unui spaţiu mai vast şi ajută la crearea impresiei de unitate şi armonie compoziţională. Poţi să nu vopseşti totul în alb: pereţii şi dulapurile vopsite (sau cumpărate aşa) în culori pastelate, deschise, acelaşi efect de imprimare a unui aer deschis, prietenos, simplu, primitor.

 

Pentru a nu deveni totul monoton, poţi alege accesorii colorate (ori huse pentru scaune şi feţe de mese, ori ustensile pentru gătit, pahare, căni sau diferite recipiente). Cu ajutorul culorilor poţi amenaja un spaţiu foarte plăcut, fără să trebuiască să investeşti sume colosale în produse fabricate din os de corn de unicorn.

 

Tot pentru varietate, este recomandat să apelezi la diferite nuanţe – da, chiar şi culorile deschise au mai multe nuanţe, aşa că ai de unde alege!

 

Culori asortate cu stilul de amenajari interioare ales pentru bucătărie

 

Întotdeauna, când amenajezi o cameră, trebuie să alegi întâi stilul dominant: o bucătărie minimalistă, de exemplu, poate fi zugrăvită în orice nuanţă, dar nu poate să aibă fiecare perete într-o altă culoare; o bucătărie industrială nu poate fi dominată de roşu şi aşa mai departe. Alege stilul de amenajări interioare dorit pentru bucătăria ta şi pune-l în aplicare, apoi stabileşte şi paleta de culori pentru bucătăria ta, fie ea cât de mică.

 

Cât de curajos te simţi?

 

Dacă ai o inimă de leu, poţi zugrăvi bucătăria, chiar dacă este numai de un metru pătrat (n-are cum să fie chiar atât de mică) poţi să o zugrăveşti cu negru, să alegi dulapuri bleumarin şi să alegi scaune roşii. Nimic nu te opreşte. Pentru ca aspectul bucătăriei tale să nu devină apăsător, alege câteva elemente (gresia, faianţa dintre dulapuri, tâmplăria etc) în culori neutre sau nonculori (crem, bej, maro, gri, alb) care să echilibreze optic această încăpere, dar şi corpuri de iluminat multiple, puternice şi... ECO!

 

Sursa foto: hgtv.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI