TIOR

Cina pentru unu si bucatariile Zen

Amenajarea bucătăriei presupune, de obicei, planificarea pentru familie sau pentru cine cu apropiații, însă aproape niciodată pentru o singură persoană. Pentru că există și persoane care preferă singurătatea, chiar și doar pentru o perioadă, dedicăm acest articol amenjării unei bucătării pentru astfel de caractere. 
 
Prima regulă a casei va fi alegerea meniului. 
 
Dacă tot nu trebuie să mulțumiți pe altcineva, atunci gătiți exact cât doriți și exact ce v-ar plăcea. Diversificați cât de mult meniul, alegeți cantitățile, răsfățați-vă cu desertul preferat. Dacă sunteți la regim sau dacă v-ați propus să urmați vreo dietă, va trebui să țineți, totuși, cont de regulile acestora: încă nu ne ocupăm de amenajări interioare pentru organisme vii. 
 
A doua regulă va fi adaptarea decorațiunilor și mobilierului la preferințele și necesitățile dumneavoastră. 
 
Chiar dacă va cina la acea masă o singură persoană pentru o perioadă nedeterminată, nu trebuie să vă blocați la acest gând și să așezați un singur scaun: până la urmă, diversitatea ajută la diminuarea monotoniei. Oferiți-vă posibilitatea de a lua masa din poziții diverse: dintr-un fotoliu comod, la bar sau pe oricare dintre cele câteva scaune așezate asimetric în jurul mesei. 
 
Apoi, puteți să optați pentru înălțimea ideală a mobilierului, pentru tipul de organizare a instrumentelor pentru gătit, pentru accesoriile și decorațiunile preferate: este totul mult mai ușor când nu trebuie să țineți cont și de preferințele altcuiva. 
 
Alegeți culorile și texturile optime pentru gresie, faianță, zugrăveală, tapițerii, perdele și așa mai departe. Amenajarea bucătăriei se va putea face, în sfârșit, după chipul și asemănărea dumneavoastră. 
 
Bucurați-vă de bucătăria dumneavoastră. 
 
Decorați-vă bucătăria cu orice vă face să vă simțiți mai bine. Decorați cu veselă veselă, cu oale colorate, cu mobilierul ales în culoarea preferată, zugrăviți pereții în nuanțele care vă ajută să vă relaxați sau să vă creați un spațiu plin de bună dispoziție. 
 
Recomandăm rame cu fotografii cu cei dragi, animale de companie, un ghiveci cu o plantă pitică, simpatică și ușor de întreținut, o oglindă cu o ramă frumoasă sau o tablă de scris pe care să vă scrieți mesaje inspiratoare și motivaționale etc. 
 
 
Amenajați un dining mic, dar simpatic. 
 
Într-un colț al livingului sau într-o parte a bucătăriei, amenajați un mini dining. O măsuță rotundă, cu sau fără față de masă, două scaune confortabile, o vază cu flori proaspete, câteva lumânări parfumate, dar nu prea voluminoase – iată doar câteva detalii care ar putea crea spațiul ideal pentru luarea mesei în fiecare zi. 
 
Savurați clipele petrecute la masă. 
 
O greșeală comună în zilele noastre este că dejunăm în fața calculatorului sau a televizorului – aproape că nici nu mai băgăm de seama ce sau cât mâncăm. Pentru a evita acest lucru, este recomandat să încercați să citiți o carte sau un ziar în timpul mesei ori să orientași masa și scaunele către o fereastră, mai ales dacă aveți parte de priveliști pe gustul dumneavoastră. 
 
Încheiați o notă prietenoasă. 
 
Pentru crearea unui ambient mai primitor se apelează, de obicei, la reprezentări ale focului sau la culori calde și texturi pufoase. Alegeți un tablou care să stimuleze acel echilibru emoțional, așezați pe masă un candelabru cu lumânări sau instalați un șemineu nu prea mare, dar nici prea mic, unul în care să puteți arde toate gândurile rele și care să vă lumineze toate visurile.  
 
Sursa foto: Pinterest.com, Houzz.com 
Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.43 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI