TIOR

Cele mai intalnite greseli in amenajarea bucatariei

Înseamnă că intervin greșelile pe care oricine le poate face în amenajarea bucătăriei. Dar nu îți face griji, le remediem împreună. Așa cum este bine să vorbim despre decorarea corectă a locuinței, la fel de util este să vorbim despre greșelile cel mai des întâlnite în bucătărie. Uneori punem mai multă sare, alteori nu alegem inspirat mobilierul.


Pentru a realiza un design practic și, în același timp, elegant, în bucătăria noastră nu trebuie să se regăsească următoarele greșeli:


Acces obstrucționat


Zona în care se află chiuveta, aragazul și frigiderul necesită o planificare atentă. În niciun caz nu trebuie să împiedici accesul către ele. Specialiștii în home design denumesc acest spațiul „triunghiul bucătăriei”, fiind zona în care ne desfășurăm cea mai mare parte din activitate atunci când gătim.


Spațiu irosit


Câte obiecte utile nu se găsesc în bucătărie? Dar sunt toate acestea depozitate practic? Găsirea unui spațiu ușor accesibil pare a fi destul de greu. Mai ales că, de cele mai multe ori, dulapurile sofisticate necesită locuri spațioase. De fapt, acestea încarcă zone care ar putea fi folosite altfel.


Minimizează pierderea de spațiu prin alegerea unor dulapuri superioare extra lungi pentru o depozitare suplimentară. Obiectele de mari dimensiuni pot avea un spațiu special, în dulapuri amplasate deasupra frigiderului.


Iluminat slab


Bucătăria este una dintre încăperile unde iluminatul joacă un rol important. Într-adevăr, și designul sau atmosfera creată de o bună iluminare sunt importante. În acest caz, ele „cad” pe locul al doilea, căci urmărim, în primul rând, utilitatea surselor de lumină. Pentru bucătărie este indicat să evaluăm zonele de lucru și să ne concentrăm pe modul cel mai indicat de furnizare a luminii.


Vopsea ineficientă


Zona din spatele chiuvetei, dar și cea din spatele aragazului sunt adesea neglijate. Pe moment, poate fi vorba de o economie, dar pe termen lung te vei lovi de umiditatea specificică bucătoriilor. De aceea, specialiștii în home design ne recomandă materiale ușor de curățat, în detrimentul vopselei. Metal, plastic, sticlă.


Sursa foto: freshome.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI