TIOR

Ce iti trebuie, de fapt, in bucatarie?

Când începi să îţi amenajezi bucătăria ştii de ce ai nevoie: cel puţin un dulap, cel puţin o masă, câteva scaune, un aragaz, un frigider şi câteva decoraţiuni şi accesorii. Totuşi, de ce ai nevoie în bucătărie, de fapt? Ai nevoie de mobilier, de accesorii, de spaţii de depozitare, de locuri unde să te aşezi, de câteva elemente de înfrumuseţare şi, pe lângă toate acestea, spaţiu în care să te poţi mişca.

 

Schimbi puţin sau renovezi cu totul?

 

Majoritatea modificărilor efectuate în bucătărie nu sunt "cu porţia": amenajarea bucătărie este, de obicei, un proces de schimbare a întregului mobilier, a finisajelor şi chiar a stilului şi paletei cromatice.

 

De obicei "reamenajarea bucătăriei" nu înseamnă schimbarea unui dulap, ci o remodelare completă, radicală, care să inducă o altă atmosferă şi să impună o altă organizare şi mai multă eficienţă.

 

De ce reamenajăm bucătăria?

 

Motivele pentru reamenajarea bucătăriei diferă de la mărirea eficienţei energetice şi adaptarea bucătăriei pentru un alt stil de viaţă şi de alimentaţie la îmbunătăţirea modalităţilor de depozitare, înnoirea aparaturii, optimizarea funcţionalităţii bucătăriei şi îmbunătăţirea aspectului şi atmosferei generale.

 

Potrivit unui sondaj realizat de Houzz, cel mai puternic motiv pentru reamenajarea bucătăriei este dorinţa de a schimba atmosfera şi a împrospăta aspectul acestei încăperi unde petrecem atât de mult timp.

 

Cât de mult contează dimensiunile bucătăriei?

 

Ai să râzi, dar de fapt nu contează cât de mare este bucătăria ta. Acelaşi sondaj invocat puţin mai sus arată că majoritatea oamenilor preferă nu neapărat o bucătărie spaţioasă, ci impresia unui spaţiu cât mai vast.

 

Astfel, se ajunge la ideea de bucătărie de tip open space, despre care probabil că ai zice că nu este atât de căutată, dar este în topul preferinţelor. Bucătăriile open space sunt urmate de tendinţa de a alege insule multifuncţionale pentru bucătărie şi de măsuri luate pentru mărirea bucătăriei – uneori, numai pentru a avea un spaţiu special pentru dining separat.

 

Aşadar, pe ce vei miza când amenajezi bucătăria?

 

Cel mai probabil, te vei baza pe instinct şi pe gusturile proprii. Vei amenaja bucătăria "după ureche", cum s-ar spune. În România, încă nu este destul de extinsă ideea de a angaja un designer de interioare pentru amenajarea locuinţei proprii.

 

Aşadar, vei face o listă cu piesele de mobilier vitale. Vei răsfoi câteva reviste sau câteva site-uri pentru idei simpatice, vei face multe vizite în magazinele online şi cele clasice, vei schimba de 100 de ori planul de amenajare. Nimic din toate acestea nu contează dacă rezultatul final este plăcut vederii şi comod pentru familia ta.

 

Nu uita să alegi întâi mobilierul (după ce ai măsurat fiecare parte a bucătăriei şi fiecare piesă de mobilier), apoi paleta cromatică pentru finisaje, var şi accesorii şi, la urmă de tot decoraţiunile pentru rafturi, pereţi şi aşa mai departe.

 

Sursa: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.48 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI