Ce-i aici? Cafenea sau bucatarie?

07-09-2014 / Blog amenajari bucatarii

Bucătăria nu ar trebuie să aibă un aspect plicticos, pentru că petrecem mult timp aici şi trebuie să ne placă şi încăperea, şi atmosfera. Câteva dintre sugestiile noastre le găsiţi şi într-un articol recent despre amenajarea bucătăriei, însă o altă idee ar fi amenajarea acestui spaţiu ca şi cum ar fi o cafenea, fără a pierde atmosfera călduroasă şi primitoare care ar trebui să fie prezentă în bucătărie.

 

Ca o afacere deschisă

 

Pentru această sugestie ar trebui să ai o bucătărie destul de spaţioasă încât să îţi permită construirea unei jumătăţi de perete sau instalarea unei insule multifuncţionale ca cele despre care scriam aici. Dincolo de perete sau de insulă vei aşeza minimum scaune înalte, de bar. Dacă nu ştii cum să alegi scaunele, citeşte aici sugestiile pe care le scriam într-un articol anterior dedicat scaunelor de bar. Iar la acest "bar" vei servi un ceai, o alună, o atenţie, o măslină... ştii tu mai bine mai departe.

 

Uşi ca de cantină

 

Pentru un aspect de cafenea, trebuie să ai uşi ca de cafenea, uşi care se deschid şi în interior, şi în exterior, care nu au clanţe: uşi din cele care se balansează atunci când treci de ele. Acestea vor avea hublouri în partea superioară şi poţi alege şi câteva oglinzi cu forme şi dimensiuni identice cu cele ale hublourilor.

 

Meniul scris pe tablă

 

Pentru a arăta ca o cafenea şi a avea un ton mai simpatic şi mai jucăuş în bucătărie, poţi fixa o tablă pe unul dintre pereţi, iar pe ea vei scrie meniul zilei, lista de cumpărături sau aşa mai departe. Poţi alege o tablă din cele albe pe care scrii cu marker-ul, dar şi mai bine ar fi să alegi o tablă neagră pe care se scrie cu cretă pentru un aspect retro.

 

Podea ca o tablă de şah

 

Ştii toate bistro-urile din filmele americane? Îţi aminteşti cum arătau, chiar şi la noi, cafenelele vechi aveau podele cu model de tablă de şah: pătrăţele aşezate în diagonală, din două culori, de preferat alb-negru. În plus, cu astfel de podele se potriveşte orice. Poţi completa în stil minimalist sau în stil Shabby Chic, rustic sau oricum altfel ai vrea, însă va trebui să alegi un stil potrivit viitoarei tale bucătării, un stil potrivit viitoarei tale cafenele.

 

Un loc confortabil

 

O cafenea nu poate fi, cu adevărat, o cafenea până când nu are o banchetă, o canapeluţă sau o pereche de fotolii confortabile lângă o măsuţă frumoasă de cafea. Amenajează-ţi un loc drăguţ şi confortabil la tine acasă pentru micile momente de siesta.

 

Ceva drăguţ

 

Un detaliu mic pe care, poate, nu îl vede oricine, poate să îţi ofere o impresie familiară, te poate ajuta să te simţi în largul tău, să te relaxezi şi să te bucuri de frumoasa ta casă. Ştii ce ar fi o idee bună? Amenajarea unui colţ pentru prepararea cafelei aşa cum îţi povesteam aici că ai putea să amenajezi la tine acasă.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.