TIOR

Ce fel de covor alegi pentru dining?

Cum alegi un covor potrivit pentru dining? Ce înseamnă „potrivit“? Şi te poţi lipsi de covor în dining ori ba? Iată despre ce vom discuta în acest articol: covorul din dining. Indiferent că ai o cameră întreagă dedicată dining-ului sau numai o parte din living sau din bucătărie, trebuie să ştii ce accesorii să alegi pentru un decor frumos şi relaxat.

 

Mare spre prea mare

 

Covorul din dining trebuie să fie destul de mare încât să încapă pe el masa şi scaunele, chiar şi dacă ai masă extensibilă şi este deja întinsă şi are scaunele deja în jurul său. Ideal ar fi să rămână puţin spaţiu în jurul acestui aşezământ, aşa cum se poate vedea şi în imaginile din galeria foto.

 

Dacă alegi întâi masa şi apoi covorul, ar fi bine să calculezi dimensiunile mesei, dimensiunea spaţiului necesar pentru a aşeza scaunele (şi a permite mesenilor să se aşeze pe scaune), iar apoi va trebui să alegi un covor care să fie chiar un pic mai mare de atât, încât să rămână o margine liberă.

 

Foloseşte covorul ca punct de pornire pentru amenajarea diningului

 

Am mai discutat şi în articole anterioare despre cum te poţi folosi de un singur element de decor pentru amenajarea unei întregi camere sau a unei zone. Te vei folosi de modelele ţesute în acest covor, dar şi de paleta cromatică pentru a întregi decorul: totul trebuie să se asorteze, fiecare culoare din covor ar trebui să se regăsească într-un alt element din zona diningului şi forma covorului, precum şi formele din modelul covorului (dacă este cazul) ar treubui să se potrivească modelelor din tapiseria scaunelor, modelele de pe vaza cu flori, forma candelabrului sau lustrei şi aşa mai departe.

 

Alege materiale, texturi şi modele uşor de curăţat.

 

Da, este dining, este zonă cu mâncare. Poate că mocheta sau covorul tău va scăpa, dar şansele sunt prea mici: la un moment dat tot o să se verse o cafea sau orice altă băutură, o să cadă o bucată de mâncare pe jos... covorul se va murdări.

 

Mai multe sugestii pentru amenajarea dining-ului ca întreg vei găsi aici. Vei reuşi tu cumva să găseşti o idee bună de aplicat la tine acasă şi modalitatea potrivită pentru adaptarea sugestiilor la locuinţa ta, dacă este cazul.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI