TIOR

Cate feluri de depozitari obisnuite sunt in bucatarie?

Amenajarea bucătăriei presupune alegerea finisajelor, alegerea mobilierului şi alegerea corpurilor de iluminat. Mobilierul va fi ales, desigur, după dimensiuni (în funcţie de spaţiul disponibil în bucătărie), după sistemele de închidere şi spaţiile de depozitare. Fiecare tip de unealtă, de produs alimentar sau de instrument din bucătărie va avea nevoie de un stil anume de spaţiu de depozitare.

 

Sertare de diferite adâncimi

 

Sertarul pentru tacâmuri nu trebuie să fie foarte înalt sau foarte adânc, ci numai bine compartimentat, aşa încât tacâmurile şi spatulele să nu se amestece între ele. Totuşi, se poate să ai nevoie de sertare pe şine (nu sertare din cele simple) pentru depozitarea vaselor de gătit, a conservelor mari şi a altor obiecte mari care trebuie depozitate în bucătărie.

 

Transformarea blatului de bucătărie

 

Dacă blatul dulapurilor de bucătărie este destul de lat, poţi să montezi dulapuri mai mici deasupra acestuia şi să depozitezi aici alte lucruri în loc să laşi spaţiul respectiv să se irosească sau să se transforme într-un spaţiu unde să se adune vasele nespălate, ambalajele şi alte lucruri care să îţi aglomereze bucătăria inutil.

 

Exploatarea colţurilor şi pereţilor

 

Există piese de mobilier care este construit pentru colţuri: canapele, banchete, măsuţe... şi dulapuri cu sertare! De asemenea, colţurile pot fi exploatate în sensul depozitărilor în bucătării cu ajutorul unor rafturi şi etajere construite în aşa fel încât colţurile să nu reprezinte doar centimetri pătraţi de spaţiu irosit.

 

Un sertar pe şine şi pentru produsele de curăţat

 

Sub chiuveta din bucătărie, de exemplu, este un loc numai bun de instalat, în locul unei măşti banale, un sertar mare pe şine. Aici vei putea aşeza în ordine produsele de curăţat şi alte consumabile (saci de gunoi, pungi de alimente etc) şi, eventual, coşul de gunoi.

 

Etajere "ascunse" pentru condimente

 

Nu spune nimeni că toate spaţiile de depozitare trebuie să fie recunoscute de oricine. Tocmai de aceea, sunt recomandate şi etajerele, sertarele sau rafturile "ascunse" în bucătărie: aici poţi depozita dulciurile sau condimentele sau... vezi tu ce altceva este de ascuns într-o casă. Imaginea corespunzătoare acestei sugestii o vom lăsa la urma galeriei foto, pentru a fi mai uşor de identificat.

 

Un loc mărginaş pentru cărţile de bucate

 

Într-unul dintre capetele insulei funcţionale ale bucătăriei sau pe un raft de lângă uşa de la bucătărie, asigură-ţi un loc pentru cărţile de bucate. Dacă au un loc al lor în bucătărie, le vei avea întotdeauna la îndemână atunci când vei avea nevoie de ele şi nu le vei rătăci prin restul casei.

 

Debarale optimizate

 

Organizează-ţi debaraua aşa cum ştii mai bine: în funcţie de tipul alimentelor (perisabilele, fructele şi legume care sunt păstrate la temperatura camerei, conservele şi aşa mai departe), în funcţie de forma alimentelor (criteriu după care va trebui să stabileşti şi dacă le ţii în recipiente speciale, pe rafturi sau în lădiţe, cutii, săculeţi şi aşa mai departe), dar nu numai alimentele, ci şi toate celelalte lucruri ţinute în debara. Fă periodic curat aici, pentru a păstra cu uşurinţă curăţenia şi în acest perimetru şi pentru a completa mereu proviziile cu ce trebuie.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI