TIOR

Bucatarii gandite pentru viitor - Amenajari bucatarii 2015

În fiecare an designerii vin cu idei noi, iar uneori noutăţile nu aşteaptă să se înnoiască anul pentru a apărea. Cum ar arăta o bucătărie amenajată pentru anul viitor? Cam ca o bucătărie de anul acesta, dar cu un aer ceva mai proaspăt, uşor mai pretenţios, cu elemente vechi, dar utilizate într-o manieră nouă şi... nu o mai lungim. Analizează imaginile din galeria foto şi urmăreşte comentariile de mai jos privind designul bucătăriilor amenajate anul acesta, dar cu gândul la viitor.

 

Asortare detalii-mobilier

 

Designerii spun că unul dintre trend-urile de anul viitor va fi asortarea detaliilor din bucătărie cu textura şi culoarea mobilierului. Ca exemplu poţi privi prima imagine din galeria foto şi vei vedea că pereţii sunt placaţi cu acelaşi material din care sunt făcute dulapurile şi insula funcţională.

 

Ideea de deschidere şi optimizarea depozitărilor

 

Depozitarea obiectelor în bucătărie poate fi foarte înşelătoare, căci sunt foarte multe tipuri de farfurii, boluri, căni, pahare, instrumente de gătit, vase pentru gătit şi o mulţime de alte accesorii. Prin urmare, pentru că sunt foarte multe, există riscul să nu le poţi organiza foarte bine din prima încercare şi, din acest motiv, să alegi dulapurile închise care să mascheze haosul instrumentelor pentru gătit.

 

Numai ca să ştii, specialiştii spun că între tendinţele anului viitor pentru amenajarea bucătării se numără şi preferinţa pentru dulapuri deschise, pentru rafturi simple, care sporesc accesibilitatea obiectelor aşezate aici. Mai multe sugestii şi recomandări pentru alegerea, utilizarea şi decorarea rafturilor vei găsi aici.

 

Tavane surprinzătoare

 

Tavanele care te fac să te uiţi în sus atunci când intri într-o cameră sunt un alt element care se presupune că va prinde bine anul viitor. Şi în galeria foto vei observa că atât felul în care este proiectat sau decorat tavanul, cât şi corpurile de iluminat centrale din bucătărie sunt din cele care atrag atenţia asupra lor. Un exemplu vizual este imaginea a treia din galeria foto.

 

Simplitate şi elemente metalice

 

În timp ce bateriile argintii, din inox sau din crom sunt cel mai des utilizate în amenajarea bucătăriei, cele din materiale mai scumpe sau cu un aspect deosebit nu sunt la fel de des întâlnite: de exemplu, bateriile aurii, din bronz sau din cupru. Tocmai de aceea, astfel de materiale vor fi mai căutate în 2015.

 

Preferinţele cromatice...

 

Probabil ai observat deja că în imaginile din galeria foto predomină culorile închise. Negrul joacă un rol foarte important în amenajarea bucătăriei pentru 2015: dacă nu te-ai hotărât deja asupra altei culori pentru amenajarea bucătăriei, ia în considerare mobilierul negru sau accesoriile negre sau în care predomină negrul. În acelaşi timp, se notează o preferinţă pentru culorile din desenele tribale: culorile uşor prăfuite, dar puternic nuanţate, dense, grele.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.45 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI