TIOR

Bucatarii cu pete galbene

În amenajarea bucătăriei se recomandă adesea folosirea de culori calde, în special portocaliu. Astăzi vom discuta despre bucătăriile unde galbenul domină. De ce galben? Pentru că este o culoare veselă, caldă şi uşor de îmbinat cu nonculori, cu nuanţe ale culorilor neutre şi cu nuanţe ale altor culori primare. În plus, ar arăta foarte bine o bucătărie cu nuanţe galbene unde ai mereu un coş cu fructe proaspete, nu crezi?

 

Faianţă galbenă în spatele chiuvetei

 

În spatele chiuvetei şi în spatele aragazului, în special, este recomandat să ai faianţă pentru a proteja peretele. În restul bucătăriei poţi zugrăvi pereţii, căci nu mai sunt la fel de expuşi murdăririi.

 

Şi dacă tot pui faianţă (sau mozaic) în spatele chiuvetei şi al aragazului, de ce nu ai alege pentru această porţiune o culoare veselă şi energică pentru a te motiva să lucrezi mai cu spor atunci când speli vasele sau când găteşti. Recomandat este să alegi o faianţă cât mai simplă şi fără modele în relief, pentru a-ţi fi mai uşor să o cureţi atunci când este cazul.

 

În cazul în care îţi doreşti ca finisajele să fie albe, negre sau într-o culoare neutră, ia în considerare alte elemente colorate. De exemplu...

 

Electrocasnice galbene

 

Am scris „electrocasnice“, dar nu ne referim numai la obiectele din bucătărie care merg pe curent. Poţi alege ca aragazul să fie galben sau poţi alege chiar un mobilier galben. Poţi asorta un blat galben al mobilierului (care în rest să fie alb sau crem, de exemplu) cu un mixer galben lămâi.

 

Decoraţiuni galbene

 

Dacă galbenul este una dintre culorile care îţi plac, atunci îi poţi face loc peste tot: poţi alege feţe de masă galbene sau perdele sau jaluzele cu imprimeu galben. Poţi aşeza ici, colo, câte o vază galbenă sau o olivieră într-o nuanţă a culorii soarelui.

 

Privind imaginile din galeria foto, ar trebui să te poţi convinge că, într-adevăr, o bucătărie decorată în nuanţe vesele are un aspect plăcut şi că ar avea un efect pozitiv asupra stării de spirit a celor din casă.

 

Nici măcar nu trebuie să alegi cele mai intense nuanţe de galben (indiferent de nuanţa propriu-zisă, cum sunt galben-lămâi, galben muştar, galben pui etc), ci pot fi pasteluri ale unui galben verzui sau culoarea oului de raţă.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.36 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI