Bucatarii cu elemente vintage

26-05-2014 / Blog amenajari bucatarii

Trebuie să îţi placă bucătăria ta, doar vei petrece destul de mult timp aici, fie şi numai cât serveşti mâncarea comandată de la restaurantul din colţ sau cafeaua de dimineaţă. Trebuie să îţi placă fiecare colţ din casa ta.

 

Obiectele vintage sunt din ce în ce mai căutate şi mai apreciate. În plus, acestea oferă o notă caldă încăperii unde sunt aşezate şi te ajută să te simţi "acasă", făcând întreaga locuinţă mai confortabilă şi mai primitoare prin aspectul lor.

 

Încă un avantaj al obiectelor vintage este faptul că se potrivesc în orice încăpere, indiferent de scopul acesteia şi de modul în care este amenajată camera cu pricina. Prin urmare, poţi

 

O insulă funcţională din lemn – masiv ori ba

 

Despre insulele de bucătărie am mai discutat pe-aici. Dacă ai destul spaţiu în bucătărie, nu ai niciun motiv să nu alegi şi o insulă (multi)funcţională pentru acest spaţiu. Rămâne numai să alegi tipul acesteia: va fi din lemn masiv, din lemn atent sculptat sau numai cu blat din lemn şi restul din metal şi placaj? Aruncă un ochi în galeria foto pe care ţi-am pregătit-o pentru a alege stilul potrivit bucătăriei tale.

 

Elementul dominant, lemnul

 

Metalul "vintage" este adesea ruginit sau prea urât pentru a mai fi expus într-un alt loc în afară de muzee. Locuinţa ta trebuie să fie practică, asemeni tuturor elementelor din ea. Prin urmare, lemnul şi, poate, sticla vor fi elemente pe care te poţi baza, elemente ce se vor regăsi în orice piesă de mobilier veche.

 

Dulapuri vintage sau cu aspect vintage

 

Dulapurile vintage sau cu aspect vintage sunt şi ele la mare căutare: nici nu contează din ce material sunt confecţionate sau dacă sunt sau nu vopsite – ele sunt frumoase pentru postura lor, pentru ornamentele lor, pentru epoca pe care o evocă atât de discret şi de elegant.

 

Mobilier transformat

 

Cele mai multe obiecte vechi nu sunt păstrate cu aspectul lor iniţial, ci sunt transformate: li se schimbă fie numai aspectul, fie utilitatea, fie ambele. De exemplu, un fost butoi (din acelea de vin de ţinut în cramă) poate fi cu uşurinţă transformat în masă sau într-o insuliţă, în funcţie de cum îl accesorizezi: dacă îi pui numai un blat sau dacă umbli şi la structură şi creezi în perete o uşiţă.

 

"Cireaşa de pe tort": condimente agăţate la grinzi

 

Îţi aminteşti de bucătăria bunicii? Aceea de vară, unde erau agăţate de grinzi buchete de busuioc, de cimbru, de izmă, de sunătoare, de pelin şi aşa mai departe – tot felul de condimente şi de ierburi de leac sau pentru ceaiuri. De ce nu ai face şi tu o astfel de colecţie care să îţi parfumeze natural bucătăria?

 

Sursa foto: houzz.com

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.