TIOR

Bucatarii amenajate in aer liber

La sate se poartă să construieşti un corp auxiliar unde să amenajezi bucătăria de vară. Adesea, o astfel de bucătărie este mai uşor de aerisit şi ar trebui să fie mai răcoroasă, fie şi numai pentru faptul că orice boare de vânt va fi ca la ea acasă. Mirosul de mâncare nu va mai intra în casă şi nici hainele, nici locuinţa ta nu vor mai mirosi a mâncare.

 

În plus, este bine să profiţi la maximum de vremea bună de afară, căci altfel îi vei duce dorul la iarnă. Acestea fiind zise, considerăm că sunt suficiente motive pentru ca tu să iei în considerare şi ideea amenajării unei bucătării în aer liber.

 

Dacă nu te impresionează cuvintele, atunci măcar imaginile din galeria foto încărcată mai sus ar trebui să te pună puţin pe gânduri şi să te facă să visezi cu ochii deschişi la o după-amiază cu toţi cei dragi strânşi în jurul tău, în bucătăria amenajată în aer liber unde pregătiţi pizza la cuptor cu lemne sau legume la grătar.

 

Aspect modern

 

Pentru că încă de la începutul articolului am invocat bucătăriile de vară văzute la bunici, trebuie să continuăm prin a spune că bucătăria de vară nu trebuie să aibă în mod obligatoriu aspect rustic sau tradiţional, ci poate avea toate finisajele şi obiectele de mobilier alese în stil modern. Aşa cum se poate observa şi în prima imagine din galerie, obiectele moderne arată foarte bine chiar şi în mijlocul grădinii, dacă sunt alese cu gust şi potrivite unele cu altele.

 

O bucătărie adevărată

 

Bucătăria de afară poate fi o bucătărie adevărată, cu dulapuri, masă, bar şi tot ce mai vrei tu – chiar şi un minifrigider încorporat în mobilier, nu trebuie să fie numai o masă şi un cuptor din lut. Cel mai probabil o vei amenaja lângă unul dintre pereţii casei, aşa că te poţi folosi de acesta pentru a fixa mobilierul şi poţi extinde acoperişul cu o boltă sau cu o copertină, care să te protejeze de soarele prea puternic sau de ploile răzleţe.

 

Cu tot cu spaţii de depozitare

 

Dacă amenajezi o bucătărie afară, va fi obositor să mergi în casă pentru a aduce tacâmuri, pahare, farfurii, condimente şi alte asemenea obiecte necesare în orice bucătărie. De aceea, este recomandat ca şi bucătăria de afară să fie dotată cu tot ce îţi poate trebui pentru a găti bucatele şi pentru a servi masa.

 

Cu toate aparatele necesare

 

Dacă tot faci acest pas... fă-l până la capăt! Adică construieşte-ţi cuptorul pentru pâine, cozonaci, pizza sau paste (sau orice altceva ai vrea să găteşti aici), instalează-ţi şi un aragaz, instalează şi o chiuvetă cu apă curentă, pentru a putea curăţa la faţa locului alimentele pe care urmează să le găteşti sau vasele.

 

Cu lumini şi ventilaţie

 

Nu uita să instalezi şi câteva corpuri de lumină, presupunând că uneori te va prinde seara stând în curte cu prietenii la un suc sau o bere rece, aşteptând să se pătrundă frigăruile. 

 

Mai multe despre amenajarea unei bucătării poţi citi aici, iar aici vei găsi recomandări diverse pentru amenajarea grădinii. 

 

Sursa foto: freshome.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.37 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI