TIOR

Bucataria saptamanii: magia accentelor portocalii

În articolele anterioare am notat că cea mai recomandată culoare pentru amenajarea bucătăriei este portocaliul, aşa că haide să analizăm împreună această idee. Nu este nevoie să ai o bucătărie întreagă zugrăvită în portocaliu, cu mese şi scaune portocalii, cu geamuri portocalii şi frigider portocaliu; detaliile sunt cele care contează, doar ţi-am mai zis şi doar ştii şi tu!

 

Câte un imprimeu ici, colo!

 

Perdelele, jaluzelele, husele pentru scaune, feţele de masă sau orice alt material textil găseşti util în bucătărie (lavetele, de exemplu) ar fi şi mai simpatice şi mai potrivite dacă ar avea fiecare modele şi imprimeuri portocalii. Modelele propriu-zise pot varia, dacă se respectă condiţia respectării unei anumite nuanţe de portocaliu. Important este ca variaţiile dintre nuanţele de culoare folosite să nu fie foarte mari.

 

Câte o cănuţă, câte o farfurie!

 

Vesela este un mijloc foarte drăguţ şi simplu de a-ţi colora bucătăria, mai ales dacă vasele acestea sunt la vedere, pe rafturi, pe etajere, agăţate în cuie sau frumos stivuite în dulapuri cu uşi cu geamuri. Acum, aruncă repede un ochi în galeria foto şi spune, dacă îndrăzneşti, că nu sunt simpatice cum stau ele colorate şi cuminţi acolo!

 

Câte un scăunel, câte o floricică!

 

Un scaun cu tapiseria portocalie sau un buchet de gerbera portocalii se pot adapta imediat în această bucătărie ideală, nu crezi? Asezonează-le cu o baterie pentru chiuvetă din bronz sau cupru şi corpuri de iluminat asortate.

 

Poate şi un mic contrast îndrăzneţ...

 

Poţi îndrăzni ca într-o bucătărie amenajată în culori neutre şi cu mai multe accente portocalii să adaugi un element contrastant. De exemplu, un ceas de perete de un verde crud, un taburet albastru electric sau tăviţe în toate culorile curcubeului.

 

De ce portocaliu?

 

Am notat şi cu alte ocazii, doar ştii, că portocaliul este cea mai recomandată pentru amenajarea bucătăriei deoarece paleta cromatică ce corespunde acestei culori calde obţinute din alte două culori calde (galben şi roşu, culori primare) are darul de a stimula pofta de mâncare. De asemenea, această culoare îmbunătăţeşte starea de spirit şi energizează orice individ care priveşte cel puţin 5-10 minute.

 

Portocaliul stimulează sistemul respirator şi îmbunătăţeşte digestia, ajută la asimilarea calciului şi deschide spiritul către îmbrăţişarea ideilor noi.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI