Bucataria retro – din nou in tendinte

23-03-2016 / Blog amenajari bucatarii

Trendul actual în ceea ce privește amenajările interioare vizează piese de mobilier și decorațiuni retro. Inspirația din trecut ne ajută să aducem în prezent camere unice prin alăturarea elementelor moderne celor vintage. În continuare, îți vom prezenta bucătării altfel, cu un aer retro, potrivite pentru apartamentele noi din ansamblurile rezidențiale.

Din trecut în prezent

Posibilitățile vintage variază de la o implemenetare parțială, pînă la una totală, în funcție de preferințele locatarului. Ia în considerare câteva sugestii ale specialiștilor în home design când vine vorba de amenajări bucătării. Orientarea către tendințele epocii trecute, îți oferă posibilitatea de a varia de la decoruri rustice la detalii fine, în stilul vintage.

Cumperi sau creezi

Aspectul vintage îl poți crea sau cumpăra de-a gata. Pentru o reamenajare a bucătăriei te poți folosi de mobilierul cel vechi, aplicând o vopsea și alte câteva îmbunătățiri. În unele cazuri, un strat de vopsea poate face minuni. Dacă îți dorești să mergi la sigur, urmând o notă vintage, te sfătuim să alegi albul drept culoare centrală a bucătăriei. Când vine vorba de achiziționat din magazin tot felul de elemente vintage, nu uita să cauți și electrocasnice în culori pastelate, așa cum se purtau cu ani în urmă.

Aspect retro

Detaliile care creează aspectul retro al bucătăriei pot face referire și la fețele de masă în carouri, perdelele înflorate care acoperă strict zonele cu exces de lumină. Bineînțeles, toate acestea sunt integrate într-un spațiu ce beneficiază de un mobilier vintage, foarte încăpător, cu multe spații destinate depozitării. Odată aleasă culoarea albă pentru unul dintre corpurile mobilierului, vei continua astfel chiar și cu hota și aragazul.

Lemn mixt

Albul în bucătării este în tendințe, însă îți oferim soluții în cazul în care acest tip de amenajare interioară nu este ceea ce îți dorești. Pentru evitarea unei bucătării complet albe, poți opta pentru piese de mobilier din lemn. O combinație a blatului de bucătărie și a dulapului cu farfurii, chiar dacă sunt în nuanțe diferite, stilul vintage le va crea o aură a bunului gust.

Sursa foto: houzz.com

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.