TIOR

Bucataria perfecta pentru o familie

Amenajarea bucătăriei este în sine o provocare; să trebuiască să o adaptezi unei întregi familii ar putea fi o adevărată luptă. Cum pregăteşti o bucătărie care să fie şi frumuşică, şi eficientă, şi potrivită nevoilor fiecărui membru al familiei? Este importantă stabilirea priorităţilor, dar şi o analiză structurată a spaţiului disponibil şi a ofertelor de mobilier. Restul sunt... "fleacuri".

 

Oferă ideea de deschidere cu ajutorul unei jumătăţi de perete.

 

Un spaţiu deschis este cu atât mai plăcut cu cât încăperea propriu-zisă este mai mică. Deşi jumătăţile de perete arată bine oriunde, acestea au darul de a face legătura între două încăperi diferite şi de a crea impresia unui spaţiu mai vast, prin urmare sunt recomandate mai ales în spaţiile mici. Şi cum în bucătărie se strânge chiar toată lumea, acest perete spart s-ar putea să se dovedească foarte util.

 

Adaugă o notă familiară prin elemente shabby chic.

 

De exemplu, poţi să schimbi uşile banale ale debaralei cu uşi de hambar sau poţi schimba jaluzelele plicticoase cu draperii colorate şi înflorate. Poţi alege tot felul de elemente lucrate manual sau obiecte vintage, obiecte tradiţionale sau orice crezi tu că ar avea puterea de a transforma atmosfera din bucătărie într-una familiară, primitoare, relaxată şi prietenoasă.

 

Optează pentru suprafeţe rezistente.

 

Toate suprafeţele trebuie să fie dintre cele mai rezistente: podelele să fie din finisaje rezistente la trafic, dulapurile rezistente şi ele la uzură şi, cel mai important, să fie toate suprafeţele uşor de curăţăt şi rezistente la tăieturi, zgârieturi, temperaturi şi aşa mai departe.

 

Agaţă undeva şi un panou de activităţi.

 

Este bine să existe un avizier al familiei: un loc unde să lipiţi, să agăţaţi, să ţintuiţi bileţele drăguţe, fotografii cu momente simpatice din viaţa voastră, desene frumoase şi aşa mai departe. Să fie un loc care să vă umple de energie de fiecare dată când îl priveşte oricare membru al familiei.

 

Afişează undeva meniul zilei sau...

 

Alege pentru unul dintre pereţi sau chiar pentru uşa unuia dintre dulapuri sau a frigiderului o textură specială: fie lipeşte o tablă de scris, fie alege un autocolant care să imite tabla de scris şi să fie lavabil. Aici se va scrie meniul zilei, sfaturi drăguţe sau chiar reţete de bucate pentru cel care rămâne acasă pentru a fi bucătarul într-o zi sau alta (mai ales dacă cel care rămâne acasă este cel mai puţin experimentat cum ar fi un adolescent sau cineva care nu a fost nevoit să îşi gătească de prea multe ori).

 

Organizează alimentele corect şi eficient.

 

Totul în dulapuri şi în frigider trebuie să fie vizibil şi la îndemână. Totul să fie foarte bine organizat. Alimentele care nu pot fi păstrate în recipiente transparente trebuie aşezate în lădiţele sau cutiile lor şi etichetate. Dacă totul este bine organizat, va fi uşor oricui să folosească bucătăria şi să păstreze ordinea.

 

Lasă întotdeauna o portiţă.

 

Dacă ai copii mici sau animale de companie, s-ar putea să fie mai bine să le limitezi accesul în bucătărie. În asemenea cazuri, o portiţă din zăbrele subţiri, una care să aiba numai scopul psihologie de zonă restricţionată, ar fi ideală. Penultima imagine din galeria foto ar trebui să te lămurească mai bine cu privire la acest element.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI