Bucataria perfecta in 5 pasi simpli

28-06-2013 / Blog amenajari bucatarii

Dincolo de dimensiunea practică a bucătăriei, aceasta trebuie să reprezinte un spaţiu plăcut, acordat cu personalităţile celor care locuiesc în casă şi mai ales cu oamenii mari – ei fiind, practic, cei care îşi permit să se joace cu focul şi să mânuiască uneltele tăioase din bucătărie. De aceea, este important în amenajarea bucătăriei să ţineţi cont de câteva relative. 

 

1. Raportarea la dimensiunile bucătăriei

 

Raportarea la dimensiunile încăperii de amenajat este o regulă primordială pentru orice cameră, indiferent de scopul acesteia. Prin urmare, nu puteţi ignora acest lucru atunci când vă pregătiţi pentru amenajarea bucătăriei.

 

Dacă spaţiul vă permite, bucătăria ideală ar avea o insulă funcţională în mijlocul său. Cel mai probabil va servi ca loc pentru preparat bucatele, dar şi ca dulap în care puteţi depozita diferite lucruri trebuincioase în bucătărie, de la veselă la „oale şi ulcele”.

 

În cazul unei bucătării cu dimensiuni reduse, optaţi pentru mese şi scaune pliabile, precum şi pentru uşa culisantă. Pentru exploatarea şi mai intensă a spaţiului disponibil, alegeţi uşi culisante şi pentru dulapuri.

 

2. Eficientizarea spaţiului

 

Este recomandată mobilarea pe înălţime: dulapuri cât mai înalte şi înguste, compartimentate astfel încât toate obiectele dumneavoastră necesare în bucătărie să fie cât mai uşor de aranjat şi de găsit.

 

De asemenea, nu este de ignorat sugestia de mai sus cu dulapurile cu uşi culisante. Nu uitaţi nici de seturile de borcane pentru condimente, pe care le puteţi aşeza pe etajere din sticlă sau din lemn, în funcţie de cum se potriveşte mai bine mobilierului ales.

 

Nu în ultimul rând, încercaţi să încorporaţi şi celelalte obiecte necesare în bucătărie (aragaz, frigider, hotă, maşină de spălat vase, maşină de spălat rufe) în mobilierul special proiectat pentru această încăpere.

 

3. Mobilier adecvat necesităţilor

 

Deşi s-ar putea să dureze cu câteva zile în plus, mobilierul făcut la comandă nu este o idee rea, mai ales în cazul bucătăriilor mici. Este opţiunea perfectă pentru persoanele care îşi doresc mobilier înalt fără a se gândi la înălţimea lor, dar şi pentru cele care preferă dulapurile bine compartimentate.

 

Totodată, trebuie să ţineţi cont, la alegerea mobilierului, de existenţa copiilor sau a animalelor de companie şi să adaptaţi amenjarea apartamentului necesităţilor lor.

 

4. Texturi uşor de întreţinut

 

Încercaţi ca mobilierul din bucătărie să aibă suprafeţe cât mai bine finisate şi, deci, cât mai uşor de curăţat. Pentru scaune şi canapele, alegeţi tapiserii din piele sau imitaţie de piele sau obiecte ce pot fi accesorizate cu huse care se pot scoate şi spăla la maşină.

 

Evitaţi, de asemenea, gresia şi faianţa cu model în relief şi pe cele lucioase – astfel riscurile de accidentare, dar şi efortul depus la curăţarea bucătăriei vor fi reduse considerabil.

 

5. Cromatică

 

Una dintre cele mai folosite culori în amenajarea bucătăriei este albul. Acesta este combinat cu nuanţe sau tente de gri sau maro, cu crem sau bej. Totuşi, nimic nu vă împiedică să combinaţi oricare dintre culorile ce tocmai au fost amintite cu nuanţe vii: galben, verde, portocaliu.

 

Aşa cum a fost punctat şi cu alte ocazii, portocaliul nu ar trebui să lipsească din ansamblul unei bucătării, acesta stimulând atât pofta de mâncare, precum şi dorinţa de comunicare şi apropiere de cei dragi, fiind o culoare caldă, rezultată din combinarea culorilor primare galben şi roşu, indiferent de proporţii (ambele sunt, de asemenea, culori calde).

 

Sursa foto: houzz.com 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.