TIOR

Atarna-le sau ascunde-le

Adesea, unul dintre cele mai problematice lucruri din bucătărie este depozitarea vaselor de gătit: tigăi, oale, tăvi şi aşa mai departe. Cum să depozitezi aceste obiecte şi să păstrezi un aspect plăcut în bucătărie? Acesta este subiectul articolului de faţă. Sperăm că ţi se va părea cel puţin atât de folositor pe cât considerăm noi că ar trebui să fie.

 

Modul de depozitare a vaselor de gătit va depinde foarte mult de spaţiul disponibil, de mobilierul din bucătărie şi de stilul ales pentru amenajarea bucătăriei. Vasele pentru gătit pot fi depozitate la vedere sau în dulapuri, însă va trebui să te asiguri, în ambele cazuri, că fiecare vas este curăţat de orice urmă de arsură sau de grăsime.

 

În continuare, vom prezenta pe scurt câteva modalităţi pentru o bună organizare a vaselor de gătit:  estetic, uşor şi la îndemână.

 

Un raft suspendat şi cu agăţători

 

Deasupra suprafeţei de lucru sau deasupra mesei, fixează un raft. Pe partea superioară vei depozita vasele de gătit fără toarte, iar în partea inferioară vei fixa câteva agăţători, câteva cârlige, de care vei prinde vasele de gătit cu toarte şi cozi. Desigur, va trebui să ai grijă ca acestea să fie cu totul destul de sus încât să nu te loveşti la cap când vrei să găteşti sau când stai în picioare lângă masă.

 

O simplă bară sau un gard reconfigurat

 

Nu ai nevoie neapărat de rafturi. Pot fi la fel de eficiente şi barele suspendate sau fixate în perete sau un suport handmade pentru vase creat dintr-un gard reconfigura şi căruia i-ai agăţat cârligele necesare susţinerii instrumentelor şi vaselor de gătit. Pentru a fi mai clar totul, plimbă-te prin galeria foto.

 

Agăţători în dreptul ferestrei

 

Poţi agăţa vasele şi numai pentru aspect sau pentru a face loc în dulapuri, dar le poţi pune şi la uscat pe astfel de suporturi. În cazul în care această idee îţi place, ar fi mai bine ca raftul sau bara unde sunt agăţate vasele de gătit să fie în dreptul geamului (să se usuce mai repede cu ajutorul curenţilor) sau în apropierea maşinii de gătit (căldura ar grăbi de asemenea uscarea vaselor).

 

O bară cu agăţători sub masă

 

Mai ales dacă masa din bucătărie este înaltă, s-ar putea să fie mai bine să instalezi bara pe care sugeram mai sus să o fixezi pe un perete sub masă. Această idee se anulează în cazul în care în locuinţa ta există animale de companie care au acces la bucătărie. Nu vrei să ai păr de pisică în tigaia pentru clătite.

 

În rafturi şi sertare

 

În final, rafturile şi sertarele par a fi soluţiile cele mai la îndemână pentru depozitarea vaselor, indiferent că acestea sunt pentru gătit sau pentru servit mâncarea în ele. Ei, ia spune, ţie care variantă îţi place cel mai mult?

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.45 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI