Aprovizionarea bucatariei

12-09-2014 / Blog amenajari bucatarii

După ce ai trecut de amenajarea bucătăriei trebuie să te ocupi de completarea bucătăriei: care sunt obiectele care trebuie să nu îţi lipsească din bucătărie? Cum alegi aceste accesorii pentru a se potrivi cu atmosfera pe care ai încercat să o creezi atunci când ţi-ai amenajat bucătăria?

 

Instrumente


Instrumentele necesare în bucătărie (în orice bucătărie) sunt, printre altele: desfăcătoarele de sticlă şi de conserve, tibuşonul, polonicul, spumiera, spatulele, telul, cleştii pentru gătit, râşniţele (de piper, de sare, de cafea etc), aparatele pentru curăţat legume, foarfeca de bucătărie, răzătoarea, strecurătoarea, mojarul (sau aparat pentru pisarea usturoiului), storcătorul de fructe (manual sau automat) şi aşa mai departe.

 

Electrocasnice şi electronice mici

 

Nu vei mânca în fiecare zi pâine prăjită cu unt şi nu vei bea chiar în fiecare zi suc de fructe proaspăt stors, dar s-ar putea să îţi doreşti să treci pe listă, atunci când îţi completezi bucătăria şi următoarele produse: prăjitor de pâine (şi/sau sandwich maker), mixer, blender, cafetieră şi ceainic.

 

Produse pentru copt

 

Se poate, într-adevăr, să nu ai nevoie de toate aceste obiecte chiar din prima săptămână sau din prima lună, dar atunci când vei da petrecerea de casă nouă s-ar putea să îţi doreşti să faci câteva prăjituri la tine acasă sau poate vei servi invitaţii cu preparate care trebuie coapte (da, în cuptor), iar în aceste cazuri s-ar putea să ai nevoie de obiecte precum: tăvi pentru brioşe, tăvi pentru cuptor, vase yena, tavă pentru tort, hârtie pentru copt, făcăleţ (sucitor), poate chiar şi o maşină de copt pâine, ca să faci pâinea în casă.

 

Vase de gătit

 

Ar fi bine să cumperi vase pentru gătit din materiale diferite şi de dimensiuni diferite, în funcţie de numărul membrilor familiei şi al numărului mediu de vizitatori. Apoi, va trebui să iei în considerare faptul că unele feluri de mâncare se gătesc mai bine în anumite vase şi atunci va trebui să treci pe listă ibrice (de diferite dimensiuni), oale (de diferite dimensiuni), tigăi (pentru clătite, pentru sosuri, pentru grătar etc), wok (tigaie japoneză), ceainic, friteuză etc.

 

Textile

 

Vei avea, bineînţeles, nevoie şi de textile în bucătărie! Poate nu vei purta mereu pălăria de bucătar, dar nevoie de mănuşi şi de şorţ vei avea. Acestea nu trebuie să îţi lipsească prea mult timp: protejarea mâinilor tale şi păstrarea unei ţinute curate sunt lucruri importante, nu ai zice? Vei avea nevoie apoi şi de ştergare (cârpe de bucătărie pentru a şterge farfuriile, pentru a te şterge pe mâini şi aşa mai departe) şi poate îţi va plăcea să îţi aşezi masa folosind o faţă de masă, şervete textile (nu de hârtie) şi suporturi textile pentru farfurii (tablemats/ placemats).

 

Altele

 

Cu siguranţă te-ai gândit deja că vei avea nevoie de tacâmuri (diferite tipuri de cuţite, de linguriţe, de linguri şi de furculiţe), de veselă (boluri de diferite dimensiuni, farfurii adânci, farfurii întinse, farfurii pentru desert), recipiente pentru diferite alimente (borcane pentru zahăr, făină, orez etc), solniţe, borcănaşe pentru condimente şi tocătoare de diferite dimensiuni. Noi îţi spunem că vei avea nevoie şi de o maşină de tocat carnea, de cel puţin un termometru (şi acestea sunt de diferite tipuri) şi de un cântar pentru alimente.

 

Şi acum... spor la cumpărături!

 

Sursa foto: houzz.com

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.