TIOR

Amenajarea bucatariei – test de eficienta si personalitate

În bucătărie petrecem destul de mult timp atunci când suntem acasă, motiv pentru care amenajarea acesteia este una dintre îndeletnicirile preferate, dar şi una dintre cele mai mari bătăi de cap întâmpinate în decorarea unei locuinţe noi.

 

Adesea avem impresia că nu este destul spaţiu în bucătărie. Dacă nu este un elefant în cameră, această impresie se datorează în întregime obiectelor din încăpere. O bucătărie potrivită poate părea mică dacă obiectele de mobilier sunt prea masive sau dacă paleta cromatică este neadecvată.

 

Pentru a economisi spaţiu, puteţi alege modele de mobilier care încorporează electrocasnicele, însă va trebui să aveţi grijă la raporturile cromatice. De asemenea, se poartă dulapurile suspendate, cu multiple spaţii de depozitare. Sunt la modă şi rafturile pentru borcanele de condimente şi instumentele specifice bucătăriei, care vor da un aer practic şi elegant acestei încăperi. 

 

De asemenea, este recomandat să alegeţi mobilier cu lucrătură fină, pentru a fi mai uşor de curăţat – confortul şi igiena înainte de toate!

 

Indiferent de dimensiunile bucătăriei, sunt recomandate scaunele şi mesele înalte, ce vor da impresia unei încăperi mai spaţioase şi mai aerisite. Puteţi opta pentru mese cu blat multicolor, realizat din bucăţi de faianţă sau pentru mese cu blatul din sticlă.

 

Nu în ultimul rând, trebuie să vă alegeţi cu grija instalaţiile sanitare: sunt la modă bateriile cu senzori şi cele din nichel.

 

Trendurile anului în materie de culori?

 

Anul 2013 este anul pastelurilor în orice domeniu. Acestea sunt urmate de alb, gri şi maroniu. În funcţie de personalitatea dumneavoastră, puteţi opta pentru una dintre aceste variante sau, de ce nu, chiar să le îmbinaţi: culoarea lemnului de nuc se potriveşte perfect cu nişte pereţi albi şi perdele pastelate, prinse în lateral cu un şnur.

 

În ceea ce priveşte accesoriile, este recomandat să folosiţi cât mai puţine. De exemplu, este bine ca pe jos să fie gresie (de preferat din aceea care imită piatra naturală sau pardoselile din lemn dur), fără covoare, fără prea multe tablouri sau alte obiecte de decor pe pereţi, iar corpurile de iluminat să fie fixate cât mai sus şi orientate spre zonele de lucru: chiuvetă, aragaz, masă.

 

Deasupra mesei puteţi atârna o lustră din aceea joasă, în stilul barurilor englezeşti – anul acesta sunt la mare căutare. 

 

Nu uitaţi de plantele vii: câteva ghivece joase la fereastra bucătăriei vor da un aer proaspăt întregii încăperi. De altfel, le puteţi da un scop practic şi puteţi planta, de exemplu, pătrunjel sau ardei iuţi în ele. 

 

Sursa foto: freshome.com

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

903.79 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI