Amenajarea bucatariei in stil norvegian, cu detalii vintage

22-02-2015 / Blog amenajari bucatarii

Stilurile nordice de amenajări interioare sunt foarte asemănătoare între ele. Anterior am discutat despre generalităţi ale stilului finlandez, astăzi vom discuta de spre amenajarea bucătăriei în stil norvegian, dând un plus de „savoare” cu ajutorul elementelor de decor vintage.

 

Mobilier simplu

 

Mobilierul va fi prin excelenţă simplu şi cu puţine accesorii. Dulapurile vor avea o singură culoare şi uşi, însă atât mânerele, cât şi îmbinările vor fi dintre cele mai simple. Dulapul pentru veselă sau cel pentru pahare şi căni ar putea avea şi geamuri.

 

Cel mai adesea, pe masă nu va fi decât un vas transparent cu câteva flori nemuritoare, dar poţi aşeza (dacă o masă atât de goală ţi se pare dezolantă) o faţă de masă îngustă, din material textil şi cu modele cât mai discrete.

 

Culori simple

 

Aşa cum poţi vedea şi în imaginile din galeria foto, paleta cromatică este relativ restrânsă: se foloseşte foarte mult alb şi se mizează mult pe culori neutre : gri, bej, nuanţe de maro. Majoritatea elementelor vor fi într-o singură culoare şi întregul decor se va baza pe luminozitate şi culori deschise.

 

Dacă ai nevoie de un strop de culoare, este recomandat să te rezumi ca câteva ghivece mici cu plante naturale nu prea voluminoase. De altfel, poţi opta pentru veselă colorată sau prosoape de bucătărie colorate – recomandat ar fi să alegi pasteluri sau culori reci (nuanţe de albastru, verde sau violet).

 

Obiecte de decor vintage

 

Obiectele de decor pot căpăta diferite forme, în funcţie de ceea ce îţi doreşti tu de la bucătăria ta şi în funcţie de diferitele resurse ale tale sau ale familiei tale. Decorul este tot ce te înconjoară, aşa că ai putea la fel de bine să înlocuieşti o masă banală cu o masă lucrată manual din lemn masiv care era odinioară peretele unui dulap vechi sau uşa de la debaraua bunicii. Desigur, va trebui să îi acorzi mai multă atenţie acestei piese de mobilier pentru a nu o păta, căci nu ar fi uşor de înlocuit, însă efectul vizual ar fi unul puternic şi plăcut.

 

Apoi, poţi să îi ornezi bucătăria cu tot felul de obiecte vechi, cumpărate de la târgurile de vechituri, din magazinele de antichităţi sau moştenite de la părinţi, bunici, străbunici şi aşa mai departe. De exemplu, dacă dulapurile nu sunt înalte până la tavan, ai putea aşeza acolo un fier vechi de călcat (un fier... din fier, care „mergea” cu cărbuni încinşi), o colecţie de halbe vechi care să aibă modele specifice zonei şi epocii din care vin sau alte astfel de obiecte.

 

Pe o etajeră undeva mai aproape în câmpul vizuat vei aşeza un ceainic, ceşcuţe din argint, o lampă de gaz şi alte asemenea obiecte casnice, funcţionale sau nu, prezente acolo numai de dragul aspectului lor.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.