TIOR

Amenajarea bucatariei dupa 5 criterii

Amenajarea bucătăriei trebuie foarte bine gândită în avans: cel mai bine afli ce trebuie făcut într-o casă ori într-o cameră punându-ţi întrebări. În funcţie de răspunsurile pe care le vei da acestor întrebări, poţi amenaja bucătăria simplu şi uşor. Aşadar, vom pune 5 întrebări la care tu îţi vei răspunde pentru a afla cum anume vrei să îţi amenajezi bucătăria şi abia apoi vei trece la treabă şi vei merge la cumpărături.

 

Cum vei folosi bucătăria?

 

Îţi place să găteşti sau bucătăria va fi utilizată ca spaţiu de primit oaspeţii sau ca spaţiu funcţional ( spaţiu pentru lucru, spaţiu pentru atelier, spaţiu pentru rezoltarea temelor etc)? Sau sunt toate variantele de mai sus? Adesea, românii chiar aşa fac: cineva găteşte, cineva îşi face temele şi, dacă oaspeţii se trezesc a veni chiar atunci când toată lumea are treabă, sunt şi ei primiţi tot în bucătărie.

 

În funcţie de acest criteriu vei stabili tipul de mobilier, cât de voluminos va fi acesta şi exact ce piese de mobilier îţi trebuie: câte scaune, câte dulapuri (suspendate sau nu, joase sau nu, cu blat separat sau nu), ce fel de aparatură, mesele potrivite şi aşa mai departe.

 

Cine va sta în bucătărie?

 

Cine găteşte la tine în casă? Adaptează înălţimea mobilierului în funcţie de înălţimea celor care gătesc cel mai des. Apoi, dacă în timp ce bucătarul casei găteşte, copiii trebuie să îşi facă temele aici, ca să fie supravegheaţi şi ajutaţi sau corectaţi, trebuie să le amenajezi şi lor un locşor potrivit.

 

Dacă primeşti şi vizite în bucătărie, va trebuie să asiguri şi destule locuri unde să staţi aşezaţi şi unde să îţi pofteşti oaspeţii.

 

Va trebui să te gândeşti şi la locul unde iei masa: dacă dejunaţi în bucătărie, s-ar putea să vrei să nu coincidă partea unde primeşti oaspeţii cu zona de mâncat, chiar dacă şi oaspeţii sunt puşi (măcar ocazional) la masă.

 

Ce tip de alimentaţie predomină în stilul normal de nutriţie?

 

Familia ta preferă mâncarea gătită, mâncarea proaspătă sau conservele (pregătite în casă sau cumpărate)? În funcţie de răspunsul la această întrebare vei stabili tipul de spaţii de depozitare predominant: rafturi, dulapuri sau un frigider excelent de mare?

 

Ai nevoie de un anumit tip de echipament?

 

Tot în funcţie de stilul alimentar vei stabili şi ce fel de aparatură îţi trebuie în bucătărie, mai ales dacă prepari feluri de mâncare sofisticate cu alimente care trebuie pregătite într-un anumit fel. De exemplu, dacă pasiunea ta sunt brioşele, vei avea nevoie de un cuptor deştept care să poată găti la anumite temperaturi, să aibă cronometru şi să aibă nu ştiu câte ochiuri, să fie încălzit din lateral, nu de jos şi să... în fine... în funcţie de tipurile de mâncare pe care le pregăteşti se poate să ai nevoie de tipuri diferite de aparatură. Dacă faci numai supe şi cartofi prăjiţi, optează pentru cel mai simplu aragaz.

 

Îţi place să fie totul a vedere sau nu?

 

Deasupra blatului vei avea rafturi sau dulapuri suspendate? Ori poate chiar vitrine? Iată, acesta este cel de-al cincilea criteriu în funcţie de care vei alege mobilierul şi accesoriile pentru amenajarea bucătăriei: dacă vrei o bucătărie discretă cu un conţinut ascuns sau dacă vrei o bucătărie perfect transparentă, ca oricine să ştie ce şi unde găseşte.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.48 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI