TIOR

Amenajarea bucatariei: cioburile aduc fericire

Scriem că cioburile aduc fericire, chiar şi fără să ne referim vreun moment la superstiţii sau vorbe din popor. În amenajarea bucătăriei, cioburile chiar pot aduce fericire. Important este să ai destule! Desigur, mai contează şi să ai casa ta, şi să îţi placă lucrurile neobişnuite sau chiar uşor bizare, şi să laşi meseriaşii să îşi facă treaba, dacă nu vrei să te murdăreşti şi tu puţin pe mâini şi pe şorţ. Cioburile aduc fericire pentru că imprima bucătăriei un aer energic, jucăuş şi colorat. 

 

Primul pas: Să faci cioburi!

 

Ca să fie totul clar: vei înlocui faianţa banală de bucătărie cu un mozaic din cioburi. Cioburile vor proveni de la nişte farfurii întinse. Întâi, vei alege farfuriile care vor fi sacrificate pentru acest proiect de înveselire a bucătăriei. Apoi, vei trece la partea terapeutică: spargerea farfuriilor. Le iei câte una şi pe rând şi le dai de pământ.

 

Există ţări unde sunt amenajate camere pentru care oamenii plătesc spre a le închiria şi a sparge aici farfurii – este o manieră de eliberare a stresului şi de ameliorare a stării de nervozitate. Tu poţi face lucrul acesta gratuit şi, la sfârşit, întregul exerciţiu va avea şi aplicabilitate în amenajarea bucătăriei. Spune tu că nu este o idee bună! Aşadar... sparge toate farfuriile de care te poţi lipsi şi care au modele şi culori simpatice, numai bune pentru acest proiect.

 

Pasul doi: Mozaic

 

După ce ai ales cioburile folosibile şi le-ai aşezat pe suprafaţa de lucru în aşa fel încât să arate bine, pregăteşte chitul şi treci la treabă: (aceasta este partea cea mai grea, practic) fixează cioburile şi resturile de oală spartă pe perete. Dacă ai şi o jumătate de ulcică nefărămiţată o poţi folosi ca suport fix pentru diferite instrumente, aşa cum vei vedea în a treia imagine din galeria foto. Poţi alterna mozaicul tău îndrăzneţ cu piese simple de faianţă, însă acestea pot fi din modele diferite, aşa încât să nu contrasteze cu restul finisajului lateral al pereţilor.

 

Pasul trei: Culori împrăştiate

 

Sunt multe culori acum pe peretele tău, nu-i aşa? Ca să arate totul mai bine şi să creezi un contrast frumos, alege o culoare intensă pentru zugrăvirea celorlalţi pereţi şi a părţilor de pereţi care nu au fost decorate cu mozaicul personalizat. Apoi, ar fi bine să integrezi cumva şi culorile tale preferate în bucătărie: ori vopseşti dulapurile, ori alegi mochete colorate, ori aduci aici o vază pentru flori proaspete, ori... găseşti tu, cu siguranţă, o variantă potrivită locuinţei şi gusturilor tale.

 

Pasul patru: Ultimele finisaje

 

Ultimele finisaje se referă la acele mărunţişuri care nu trebuie să lipsească din nicio bucătărie şi despre care am scris şi aici. Pe lângă instrumente, vase, tacâmuri şi alte asemenea obiecte, ia în considerare şi elementele decorative pe care le vei alege pentru camera aceasta şi gândeşte-te dacă nu cumva poţi extinde paleta cromatică şi pe hol sau în camerele alăturate bucătăriei.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.39 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI