TIOR

Alege o culoare pentru bucataria ta!

Bucătăriile trebuie şi ele personalizate, la fel ca orice altă cameră din locuinţa ta. Prin urmare, trebuie să alegi un stil şi o culoare dominantă şi pentru această încăpere. Iată, noi avem câteva sugestii pentru tine şi bucătăria ta, aşa încât să găseşti inspiraţia necesară pentru a alege paleta cromatică ideală pentru camera gastronomiei.

 

Alege întâi stilul de amenajări interioare.

 

Totul trebuie ales în funcţie de personalitatea ta: şi locuinţa, şi stilul de amenajare a bucătăriei, şi mobilierul, şi paleta cromatică. Bineînţeles, dacă împarţi casa cu cineva, atunci va trebui să te raportezi şi la gusturile celor care locuiesc cu tine.

 

Poţi alege un stil tradiţional, contemporan, minimalist şi aşa mai departe. Această alegere o vei face şi în funcţie de gusturile locuitorilor, şi în funcţie de spaţiul şi resursele disponibile.

 

Unde anume vei etala culorile?

 

Aceasta este următoarea problemă de care va trebui să te ocupi: să alegi ce anume vei colora în bucătărie: vei alege finisaje colorate, mobilier colorat, accesorii colorate sau pereţi coloraţi? În imaginile din galeria foto vei vedea modele pentru fiecare dintre aceste variante.

 

Mobilierul îl poţi alege şi în cele mai banale culori, pentru a-l vopsi sau a-l îmbrăca în autocolant colorat apoi sau te poţi limita la îmbrăcarea scaunelor în huse colorate şi accesorizarea cu un covor micuţ, dar plin de culori.

 

Cât de multe culori vei dori?

 

În privinţa numărului de culori prezente într-o cameră ştii deja cam cum stau lucrurile: recomandarea generală este să nu existe mai mult de trei nuanţe de culori într-o singură cameră (pe lângă obiectele negre, albe, gri sau în culoarea lemnului).

 

Aşadar, tu vei putea opta pentru elemente care să aibă o singură culoare, dar foarte intensă, dacă îţi plac lucrurile simple. Pe acestea le-ai putea asorta cu diferite ornamente pe care le vei cumpăra în timp pentru a găsi nuanţa exactă.

 

O altă variantă ar fi să nu ţii cont de "recomandarea generală" şi să alegi elemente multicolore, dar care conţin atât de multe culori încât devin mai puţin agresive. De exemplu, priveşte a doua imagine din galeria foto: acolo, tapetul de pe peretele din faţă este multicolor însă, mulţumită modelului, pare că ar avea o singură culoare, şi aceea relativ palidă. În acelaşi timp, mobilierul, deşi are o nuanţă intensă de roz, inserţiile albăstrii şi cele gălbui cuminţesc foarte mult aspectul mobilierului. Iată, poţi îndrăzni să alegi orice fel de mobilier îţi doreşti, însă va trebui să îi alături obiecte în cromatica potrivită.

 

Şi, dacă tot discutăm despre culori, îţi recomandăm să consulţi şi cel mai recent articol despre culorile anului 2015. Pentru şi mai multe sugestii de amenajări locuinţe, click aici.

 

Sursa foto: freshomedecors.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.27 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI