Ai o bucatarie prea alba?

12-05-2015 / Blog amenajari bucatarii

În bucătărie este bine să fie lumină şi să arate ca şi cum ar fi foarte mult spaţiu aici. De asemenea, ne plac bucătăriile albe pentru că se vede imediat unde se murdăreşte şi cureţi pe moment, deci nu se va putea acumula murdăria şi nici prea dezordine nu va putea fi – orice cameră albă trebuie curăţată constant, iar atunci când faci curăţenie constant este uşor şi rapid. Totuşi, din punct de vedere estetic, unele spaţii pot arăta obositor de albe. Ce faci în această situaţie?

 

Foloseşte textile colorate.

 

Nu trebuie să iei hotărâri categorice pentru schimbarea aspectului bucătăriei tale, ci, dacă este prea albă, o poţi anima cu ajutorul câtorva elemente textile colorate, pe care le poţi înlocui periodic. De exemplu, poţi pune la ferestre perdele subţiri colorate (uni sau cu diferite imprimeuri, după gust). De asemenea, ţine la îndemână prosoape de bucătărie multicolore. Dacă laşi la vedere şi şorţul colorat, poate chiar unul din cele cu mesaje haioase, bucătăria ta este suficient de „condimentată” încât să nu ţi se mai pară prea albă.

 

Decorează cu accesorii multicolore.

 

Dacă variantele de mai sus nu îţi surâd, atunci îţi poţi accesoriza bucătăria cu ajutorul unor accesorii sau ornamente colorate. Dacă ai rafturi în bucătărie, poţi aşeza acolo borcănele transparente cu capace multicolore pentru a oferi bucătăriei un aspect mai vesel. În plus, vei putea agăţa pe pereţi tablouri (dimensiunile le alegi după pofta inimii), farfurii decorative, colecţii de halbe şi aşa mai departe.

 

Poţi îmbrăca scaunele în huse asortate.

 

Husele scaunelor sunt întotdeauna o variantă bună şi uşoară prin care să modifici aspectul unei camere. Dacă este prea închisă la culoare acea cameră, husele vor fi albe, dacă bucătăria este prea albă, husele vor fi colorate. În plus, pentru că toată bucătăria are un aspect simplu fiind în totalitate albă, vei putea alege imprimeuri diferite pentru husele scaunelor.

 

Foloseşte o cutie de vopsea.

 

Desfă o cutie de vopsea colorată şi foloseşte-o. Nu este necesar să colorezi toată bucătăria – cutia poate fi şi din cele mici. Dacă vopseşti tocul geamului sau numai picioarele scaunelor, deja atmosfera din bucătărie se schimbă. Identifică acele obiecte mărunte care ţi-ar plăcea să fie colorate şi oferă-le culoarea pe care o doreşti în bucătăria ta prea albă.

 

Colorează ceva!

 

Poţi alege un corp de bucătărie colorat sau poţi vopsi numai sertarele mobilierului care este în totalitate alb. Dacă nu îţi place ideea vopsirii mobilierului (dacă tot investeşti în el, acesta ar trebui să fie perfect), atunci poţi folosi numai puţin autocolant sau abţibilduri cu modelele preferate.

 

De asemenea, poţi lua în considerare zugrăvirea tavanului într-o culoare care îţi place. Cel din ultima imagine din galeria foto este galben, însă tu poţi opta pentru oranj, bleu sau orice altă culoare îţi surâde. Pentru mai multe detalii şi sugestii privind colorarea tavanului, vizitează acest articol.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.