TIOR

Accesorii pentru bucatarie – tu cam ce ai alege?

Amenajarea bucătăriei este un proces complex, căci sunt atât de multe elemente ce nu pot lipsi! Mobilier, accesorii, instrumente de gătit, electronice, electrocasnice şi, dacă mai vrei şi simple ornamente... Oricum ar fi, trebuie să te orientezi către lucruri care îţi fac viaţa mai uşoară şi te fac să zâmbeşti şi să fii mândru sau mândră de bucătăria ta.

 

Electronice şi electrocasnice – acestea sunt lucruri necesare şi plăcute în acelaşi timp. Cinste celor care au inventat cafetierele, prăjitoarele de pâine, cuprorul cu microunde, storcătoarele de fructe, blender-ul şi alte asemenea obiecte magice care fac dimineţile mai uşoare!

 

Uită-te numai la prăjitorul acela de pâine care îţi zâmbeşte şi glumeşte cu tine încă de la prima oră.

 

De ce nu ai începe ziua astfel?

 

Apoi, pentru bucătărie este bine să ai tot felul de ustensile, aşa cum îţi recomandam şi aici. Vasele de gătit, spatulele, tacâmurile, vasele în care să serveşti mâncarea şi gustările – toate trebuie să îşi facă loc în bucătăria ta şi să te servească la fel de fidele ca ceainicul şi sfeşnicul din „Frumoasa şi Bestia”. 

 

Textile cu haz – orice nu este absolut necesar în bucătărie poate fi considerat „accesoriu”, prin urmare şi textilele se încadrează în această categorie. Să lămurim puţin lucrurile: spunem „textile” şi ne referim de data aceasta, la prosoape de bucătărie, feţe de masă şi huse pentru scaune, deşi am putea include la fel de bine şi cuverturile pentru bancheta sau canapeaua din bucătărie, şi perdelele, şi covoarele.

 

Când ajungi la capitolul „textile” pentru bucătărie, alege elemente nu foarte „ţipătoare”, dar care să aibă un strop de culoare şi un model deosebit.

 

Ornamentele de tot felul nu trebuie excluse de pe listă: tablouri cu temă culinară (lucrate de tine, de cineva drag sau cumpărate – acest detaliu contează mai puţin), diferite figurine şi sculpturi de mici dimensiuni şi care să se potrivească, tematic, în această încăpere şi aşa mai departe.

 

Şi dacă tot am ajuns cu gândul la figurine şi sculpturi mici şi medii, alege pentru bucătăria ta solniţe cu forme deosebite (haioase sau elegante, depinde numai de gusturile tale), recipiente pentru alimente (făină, cereale, zahăr, mălai etc) în acelaşi stil (cu forme diferite sau cu forme banale, dar personalizate cu modele desenate, gravate, colorate etc), borcănele de condimente la fel. Cu cât bucătăria ta este mai puternic personalizată, cu atât îţi va plăcea mai mult să îţi petreci timpul aici.

 

Va trebui, totuşi, să ai grijă la cum combini elementele decorative, aşa încât să nu creezi o bucătărie kitsch-oasă ori supraaglomerată, din punct de vedere estetic. Întotdeauna trebuie să existe armonie între elementele de decor.

 

Sursa foto: freshomedecors.com, blogof.francescomugnai.com, larcade.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.36 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI