TIOR

5 Stiluri de design pentru bucătărie

Amenajarea bucătăriei este o probă de stil și de pragmatism – trebuie să alegi modul ideal de depozitare, dar și stilul de amenajări interioare potrivit, care te reprezintă și te avantajează. Pentru a face aceste alegeri și mai ușor, noi îți vom prezenta pe scurt 5 variante de design interior pentru bucătărie. 
 
Bucătărie rustică 
 
Acest stil de amenajări interioare va fi predominat de piese de mobilier masive, majoritatea din lemn. Desigur, orice obiect din lemn va trebui să fie în nuanța naturală a lemnului din care este confecționat, indiferent de care este acesta. 
 
În plus, ar acorda întregii încăperi un aer boem și rustic în același timp câteva ștergare așezate ici-colo, o colecție de farfurii decorative, de străchini din lut, de căni din lut, de linguri de lemn stilizate ori de ouă încondeiate, așezate pe etajere dedicate lor în exclusivitate. Asigură-te că fiecare colecție pe care te hotărăști să o etalezi are exemplare ale tradițiilor din fiecare colț al țării și nu numai. 
 
Un șemineu, o plită sau o hotă cu aspect de sobă ar întregi impresia rustică pe care vrei să o creezi. 
 
Bucătărie industrială 
 
O bucătărie amenajată în stil industrial va fi dominată de pragmatism: tigăile și toate instrumentele de gătit vor fi așezate la îndemână, iar mobilierul va fi cât mai puțin și cât mai puțin voluminos. 
 
Nu poate lipsi o insulă funcțională, unde vei depozita o parte din instrumentele de gătit, câteva alimente neperisabile și alte obiecte utile în bucătărie. Majoritatea produselor de mobilier vor fi fabricate cu mult metal și lemn închis la culoare. 
 
Bucătărie minimalistă 
 
Bucătăria minimalistă pare cel mai simplu de pus la punct, nu-i așa? Numai că tocmai această simplitate necesită mai multă atenție și mai multă grijă în alegerea mobilierului și a puținelor detalii ce vor fi lăsate la vedere. 
 
De exemplu, este recomandat ca mobilierul să încorporeze frigiderul, aragazul, mașina de spălat rufe, mașina de spălat vase și spațiul pentru coșul de gunoi. Scaunele vor avea cele mai simple modele și din punct de vedere al structurii, cât și din punct de vedere al imprimeurilor (care vor lipsi cu desăvârșire sau vor fi abia detectabile). 
 
Bucătărie modernă 
 
Modernismul depășește minimalismul – chiar dacă au detalii comune (simplitatea mobilierului), cel dintâi stil va avea întotdeauna mai multe decorațiuni și mai multe culori. 
 
O bucătărie modernă permite alegerea unor scaune tapițate cu imprimeu geometrizat, dacă ție acela îți place, ori a unor scaune din plastic și metal: important este să se încadreze în estetica generală a bucătăriei. 
 
Bucătărie vintage 
 
De fapt, aceasta va avea și elemente moderne de jur împrejurul ei, iar mobilierul poate fi cu ușurință numit "clasic" – dacă nu ești la extrema vintage-ului, astfel încât să ai numai mobilier antic, recondiționat, mobilierul tău va arăta ca cel din anii '70-'80. 
 
Va trebui să alegi cu atenție culorile, recomandările fiind pentru pasteluri și imprimeuri florale discrete. Carourile se încadrează, de asemenea, în recomandările tipice pentru acest stil. Caută să potrivești acestor aranjamente și electronice și electrocasnice cu aer retro. 
 
Care este stilul de amenajări interioare în bucătărie care ți se potrivește ție cel mai bine? 
 
Sursa foto: houzz.com 
Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI