TIOR

Zone de studiu acasa

Şcoala a început, serviciul continuă, oricum ar fi, cei de la tine de acasă au nevoie de un spaţiu unde să lucreze sau să înveţe. Cum amenajezi o zonă de studiu adecvată oricărei situaţii? Poţi citi mai multe despre amenajarea birourilor acasă şi aici, însă acest articol va fi destinat în special spaţiilor de studiu aşa, ca de sezon.

 

Mai multe zone de lucru

 

Mai ales dacă există mai mulţi copii sau mai multe persoane care au nevoie de un birou, indiferent de orar, este mai bine ca fiecare copil să aibă biroul său. Aşadar, mai multe zone de lucru sunt absolut necesare pentru mai mulţi utilizatori de astfel de spaţii.

 

În funcţie de stilul fiecăruia de învăţare, vei stabili dacă zonele de lucru sunt în aceeaşi cameră, apropiate sau în locuri total opuse, cât mai distanţate.

 

Scaune speciale

 

Este lucru ştiut faptul că cei mici nu sunt tocmai cele mai liniştite fiinţe, mai ales când vine vorba de învăţat. De aceea, un scaun fix aşezat la un birou fix va fi cel mai indicat pentru o zonă de studiu ca un copil.

 

Structuri diferite

 

Un birou fix ar fi ideal pentru un copil, dar dacă micuţul tău este cuminţel şi ordonat, cu siguranţă ştii deja că poţi să îi oferi şi alte condiţii. Spaţiul de lucru trebuie adaptat stilului de învăţat şi domeniului propriu-zis de lucru. Iar în funcţie de aceste criterii, precum şi în funcţie de spaţiul disponibil şi personalitatea fiecăruia.

 

Analizează imaginile din galeria foto şi observă că sunt şi birouri din cele clasice (masă de lucru şi scaun fix sau cu rotile), dar şi birouri nonconformiste, organizate pe podea, unde masa de lucru lipseşte, scaunul este înlocuit cu un fotoliu puf şi există alături o mini măsuţă de cafea sau un taburet pentru picioare sau alte astfel de accesorii. De asemenea, poţi înlocui scaunul cu o minge mare pe care se poate sări: aşa, ca în a treia imagine din galeria foto.

 

Totul adaptat la vârstă

 

Dacă ai un singur copil şi are o vârstă la care încă trebuie să îl ajuţi la teme sau să îi verifici temele, atunci trebuie să îi instalezi câte un colţişor unde să poată învăţa în mai multe încăperi din casă: în bucătărie, în living şi în camera lui.

 

Elemente esenţiale

 

Care sunt elementele esenţiale pentru o zonă de studiu? O suprafaţă de lucru, un obiect pe care să te aşezi (fotoliu, scaun, taburet, minge sau fotoliu puf) şi, cel mai important, lumina! Da, lumina este cel mai important element dintr-un spaţiu de studiu. Asigură-te că sunt suficiente corpuri de iluminat, că este suficientă lumină şi că se propagă corect: din partea stângă sau din faţă, sus.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.36 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI