TIOR

Vrei un birou ascuns?

Dacă vrei să îți amenajezi un spațiu de lucru acasă, ai motive nenumărate pentru a vrea să îl camuflezi. Cum reușești acest lucru?

 

Dacă vrei să îți amenajezi un spațiu de lucru acasă, ai două motive pentru a vrea să îl camuflezi: pentru a nu-ți aminti în mod constant de lucru și pentru a nu-și băga nasul alții în lucrurile tale pe care te-ai chinuit atât să le ții în ordine și care sunt, într-un fel sau altul, personale.

 

Cortinele sunt întotdeauna de ajutor.

 

Ușor de dat la o parte și ușor de acceptat, căci nu înseamnă izolare totală. În plus, cortinele au, în casă, un efect plăcut – oferă camerei unde sunt instalate un aer confortabil și, totuși, elegant.

 

Perdelele și cortinele interioare pot fi de folos pentru a masca foarte multe lucruri, însă va trebui să ai grijă la material, la imprimeul ales și la lungimea lor.

 

Dincolo de uși, se ascunde un tărâm magic.

 

Cel mai comun mod de a-ți masca biroul este... amenajarea lui într-o cameră specială, dedicată acestui lucru. Prin urmare, două dintre cele mai banale uși, eventual cu încuietoare, ar fi cel mai simplu și mai eficient mod de a ascunde zona de lucru de privirile curioșilor, de degetele de care sunt lipite creioane de colorat și de năsucul umed al câinelui tău.

 

Cu uși culisante, accesul în spațiul de lucru e mai ușor. 

 

Dacă locuiești într-un apartament nu tocmai spațios, atunci și camera de lucru va fi ceva mai mică și toate decorațiunile trebuie acordate cu dimensiunile locuinței tale. Ușile culisante se pot dovedi foarte eficiente în acest context. Eventual, poți alege din cele subțiri, în care să fie sculptat un model vegetal simpatic și la care vei asorta, probabil, husa canapelei sau abajurul veiozei de pe comodă.

 

Delimitează totul numai la nivel ideologic. 

 

Tu știi că de aici până acolo este livingul, iar de acolo până dincolo este biroul tău. Este de ajuns. Poți delimita spațiul numai cromatic sau prin schimbarea radicală a stilului de amenajări interioare.

 

De exemplu, poți ca livingul să îl mobilezi în stil eclectic, iar biroul în stil minimalist – decorul mai sobru va marca faptul că acolo se muncește, iar tu te vei putea să lucrezi de acasă, fără să pierzi niciuna dintre glumele bune și evenimentele importante zilnice din familie.

 

Fă totul cât mai office: uși din oglinzi.

 

De obicei, când suntem la muncă, ne dorim să ne izolăm cât mai bine și, deci, să nu vedem, să nu fim văzuți, să nu ne audă nimeni sunetele ciudate pe care le scoatem voluntar sau mai puțin voluntar și nici strigătele de luptă pe care le emitem când se blochează calculatorul. Un birou ascuns după oglinzi sau uși cu oglinzi (eventual uși din termopan și oglinzi) este alegerea perfectă pentru cei care lucrează așa.

 

Vrei birou? Ia-ți un dulap.

 

Nu ai nevoie de prea mult spațiu, căci dacă lucrezi de acasă înseamnă că nu vrei să îți petreci toată ziua în fața calculatorului și a cărților. În plus, când vrei să te relaxezi și să te deconectezi, poți face o plimbare prin casă pentru a servi o gustare sau pentru a-ți alinta animalul de companie sau copiii.

 

Prin urmare, poți amenaja totul într-un dulap. Va trebui să fie făcut la comandă, pentru ca rafturile să aibă dimensiunile potrivite, iar pentru a ședea, îți poți trage un scaun din cameră. 

 

Sursa foto: houzz.com 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI