TIOR

Un birou intr-o cutie

Locul de muncă influenţează şi dispoziţia, dar şi randamentul muncii pe care o desfăşori. De ce să laşi o cameră... o cutie... să fie seacă şi fără niciun izvor de inspiraţie? Trebuie să îţi amenajezi biroul (mai ales pe cel de acasă) în aşa fel încât să fie cât mai constructiv pentru tine, cât mai eficient, cât mai potrivit nevoilor tale trupeşti şi mintale.

 

Măsoară totul.

 

Bineînţeles că trebuie să ştii cu exactitate ce suprafaţă ai de amenajat pentru a şti pentru câte dintre elementele pe care ţi le doreşti pentru camera dedicate biroului de acasă îţi poţi alege şi cam cum le vei aşeza. După ce ţi-ai calculate metrii şi centrimetrii pătraţi, este timpul să te gândeşti la ce vrei să foloseşti pentru amenajarea camerei şi să pleci la cumpărături.

 

Indiferent că achiziţionezi mobilierul de-a gata sau că optezi pentru mobilier executat la comandă, măsurile trebuie să se potrivească întocmai în camera aceasta.

 

Umple un perete cu "chestii" necesare.

 

Numai dacă spaţiul îţi permite, desigur, umple unul dintre pereţii cutiei cu rafturi, cu o bibliotecă sau o vitrină. Aici poţi aşeza diferite premii obţinute de-a lungul timpuluui (de tine sau de cineva drag şi apropiat), cărţi, rame foto, diferite ornamente cumpărate sau lucrate manual. Este alegerea ta dacă foloseşti acest spaţiu pentru documentare sau pentru relaxare.

 

Asigură-ţi un loc de relaxare.

 

Unde te aşezi ca să te odihneşti? Nu poţi sta non-stop în şezut. Ba mai mult, specialiştii recomandă câte 20 de minute de pauză după fiecare două ore de lucru, iar minutele de pauză nu trebuie sub nicio formă să fie petrecute tot la postul de lucru, ci, dimpotrivă, cât mai departe de acesta, recreându-ţi ochii, mintea şi falangele cu ajutorul unei cărţi, al unui film serial sau al unui episode din desene animate. Lasă-ţi creativitatea să sporească.

 

Asigură-ţi porţia de oxigen necesară.

 

Este bine să ai cel puţin un ghiveci cu o plantă naturală în interiorul acestei cutii de lucru, mai ales că aici vei sta numai ziua, când fotosinteza funcţionează în avantajul tău. Atenţie! Oricum nu este recomandat să lucrezi seara sau noaptea, aşadar prezenţa plantelor care produc dioxid de carbon în timpul nopţii este doar un motiv în plus.

 

Alege lumina potrivită.

 

Lumina insuficientă, la fel ca lumina prea puternică, are “darul” de a-ţi obosi ochii. Dacă îţi obosesc ochii, întreaga activitate este compromisă. Aşadar, recomandarea rămâne aceeaşi: profită cât poţi de mult de lumina naturală (în timpul zilei), dar asigură-ţi şi o variantă de rezervă pentru zilele înnorate sau pentru când trebuie să mai lucrezi numai puţin seara: alege o lustră potrivită încăperii şi minimum o veioză care să proiecteze lumina pe suprafaţa de lucru (recomandabil, aceasta să fie poziţionată în stânga, puţin mai sus de nivelul ochilor).

 

Întotdeauna lasă loc şi pentru decoraţiuni.

 

Micile obiecte decorative, trebuie să recunoşti, ne fac zilele mai frumoase: un strop de culoare, o amintire plăcută, un ornament elegant care să îţi amintească cine eşti şi pentru ce munceşti… Alege şi câteva decoraţiuni cu scop pur ornamental pentru cutia care-ţi serveşte drept birou sau cabinet.

 

Sursa foto: houzz.com

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI