TIOR

Spatii formale, dar vesele

Sălile de şedinţă sau chiar şi livingurile sunt încăperi care, de cele mai multe ori, sunt spaţii amenajate într-un stil formal, elegant şi chiar rigid am putea spune. Totuşi, spaţiile formale nu trebuie să fie banale. Iar dacă eşti de acord cu noi, acest articol îţi va plăcea.

 

Indiferent că este vorba desprea amenajarea biroului sau amenajarea unui living, recomandările din acest articol se pot aplica în mod egal.

 

Artă

 

Obiectele de artă au întotdeauna darul de a înfrumuseţa o cameră şi de a o face să fie puţin mai primitoare. În acelaşi timp, obiectele de artă dau o notă personală încăperii în care sunt expuse (dar nu vorbim despre galeriile de artă).

 

Cel mai simplu este să integrezi în compoziţia unei camere un tablou: acesta poate fi o simplă învălmăşeală de culori din care fiecare privitor înţelege lucruri diferite sau nimic sau poate ilustra un loc drag, o persoană dragă – un loc fizic sau emoţional, cunoscut sau ideal, care să te facă să te simţi în largul tău în acea încăpere.

 

Culori

 

Culorile sunt chiar mai importante. De obicei, se aleg culori neutre pentru amenajarea acestor spaţii, conform credinţei că ce nu iese în evidenţă nu poate fi greşit, însă dacă atunci când intri în propria casă te simţi străin, trebuie să înţelegi că mai greşit de atât nu poate fi nimic.

 

Adaugă un strop din culoarea preferată, la intensitatea şi în cantitatea dorită. Poţi alege să foloseşti constraste puternice sau pasteluri, după cum îţi este voia, însă alege câteva mici decoraţiuni care să îţi personalizeze acest spaţiu.

 

Obiecte deosebite

 

Nu este obligatoriu ca piesele de mobilier să fie dintre cele banale. Chiar dacă scopul acestei încăperi este, într-adevăr, unul formal, piesele de mobilier cu o constituţie aparte sau cu un model deosebit fac orice vizitator să se simtă mai bine şi să admire camera în care se află.

 

Iar dacă bugetul nu îţi permite să achiziţionezi decât nişte obiecte de calitate, dar cu un aspect cât se poate de şters şi de banal, nu te teme să îţi accesorizezi noile achiziţii: autocolantul, husele şi restul accesoriilor pot face minuni.

 

Parfum

 

Orice cameră trebuie să miroasă frumos. Tot timpul! Dacă nici ţie nu îţi plac odorizantele de cameră care fâsâie sictire când ţi-e ţie lumea mai dragă, alege să îţi parfumezi încăperile cu lămpi de aromatizare sau cu potpourri aşezat în vase de lemn sau din sticlă.

 

Lumină

 

Lumina este foarte importantă: dacă este un spaţiu formal, acesta trebuie să fie cât se poate de puternică. Totuşi, nimic nu te poate opri să alegi corpuri de iluminat cu un aspect deosebit. Poate chiar unele produse confecţionate manual de tine sau de meşteşugari artizanali.

 

Apoi, este important ca sursele de lumină să se completeze în timpul unei şedinţe: ceea ce vedem influenţează ceea ce gândim şi modul în care percepem lucrurile.

 

Sursa foto: houzz.comCredite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.23 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI