TIOR

Sa lucram impreuna... dar separat

Cum e mai bine să lucrezi? Acasă ori într-un spaţiu de birouri? De unul singur sau cu încă cineva alături? Cum vei amenaja spaţiul de lucru acasă? Acesta este subiectul articolului de faţă: amenajarea unui birou acasă, dar pentru două sau mai multe persoane. Dacă eşti din persoanele care lucrează mai bine de unele singure, dar nu le place să fie singure sau, pur şi simplu, trebuie să împartă cabinetul de lucru cu încă cineva, atunci articolul acesta este perfect pentru tine.

 

"All work and no play makes Jack a dull boy", zice-se într-un film american. Adică dacă munceşti întruna, fără să îţi mai iei şi mici pauze de relaxare sau fără să te joci niţel (mai ales la fişa postului nu presupune joacă şi creaţie), devii un morocănos. Nimănui nu îi plac morocănoşii, aşa că ar fi bine să te asiguri că locul de muncă, mai ales dacă ţi-l amenajezi acasă, nu te va transforma într-o persoană fără haz, fără nimic de povestit, cu orizonturi închise şi aşa mai departe.

 

Ne vom referi la un birou pentru două persoane pentru că, adesea, acasă, nu lucrează mai mult de două persoane în acelaşi timp, dar tu vei şti să adaptezi aceste recomandări, dacă este cazul, la numărul "muncitorilor" de la tine de acasă.

 

Totul la fel, dar nu chiar

 

Amenajează două "staţii de lucru" cu ajutorul unor obiecte asemănătoare, dacă nu chiar identice: scaune, birouri (dacă nu cumva vei opta pentru un singur birou foarte lung), veioze şi pernuţe pentru scaune (sau huse) la fel. Confortul trebuie să fie acelaşi pentru fiecare dintre voi.

 

Ar mai fi de adăugat încă ceva, totuşi: ustensilele de pe birou trebuie personalizate după domeniul de lucru şi scaunele s-ar putea să trebuiască să fie ori reglabile, ori de înălţimi diferite dacă cealaltă persoană este mai înaltă sau mai scundă.

 

Ia în calcul şi varianta unde la acelaşi birou va lucra un părinte şi va studia unul dintre copiii familiei – va trebui să adaptezi scaunul şi decorul şi în funcţie de preferinţele, aptitudinile şi mărimea copilului.

 

Fiecare cu capătul lui

 

Dacă cele două persoane care lucrează stau prea aproape una de cealaltă, există şanse să se distragă mai uşor sau să deranjeze muzica din căşti, să nu aibă loc să îşi întindă picioarele sau să se încurce în ustensile, căni, mâini şi aşa mai departe.

 

Asigură-te încă de când amenajezi biroul acasă pentru doi că fiecare va avea destul loc în capătul lui de lume: doar pentru că veţi lucra la un loc nu înseamnă că trebuie să vă suflaţi în ceafă sau să vedeţi în monitorul celuilalt. Puteţi să staţi spate în spate, unul lângă altul (cu faţa în aceeaşi direcţie) sau faţă în faţă, dar la capetele opuse ale unei mese de lucru foarte lungi. Lasă imaginile din galeria foto să te inspire în acest sens.

 

Modelat şi moderat după scopul lucrului

 

Am mai amintit de acest lucru şi puţin mai sus: spaţiul de lucru trebuie adaptat în funcţie de domeniul de activitate al fiecăruia. Unii lucrează la calculator, unii lucrează cu hârtii şi cărţi, unii lucrează obiecte... lucrate manual (despre handmade poţi citi şi aici).

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI