Reguli pentru amenajarea unui birou Feng-Shui

14-07-2016 / Blog amenajari birouri

Am vorbit despre cum trebuie să arate bucătăria în stil feng-shui, e timpul să vedem cum amenajăm biroul conform științei chinezești. Multe persoane petrec mai mult timp la birou decât acasă, așa că trebuie să știm cum poziționăm mobilierul și obiectele astfel încât să avem multă energie pentru îndeplinirea sarcinilor de serviciu.

Unde punem mobilierul de birou?

Specialiștii în Feng-Shui spun ca masa de birou trebuie să fie rotunjită sau dreptunghiulară. Motivul? Energia trebuie să curgă într-un mod natural pe langă ea. Cât despre scaun, acesta trebuie să fie stabil și neapărat să stea cu spatele la un perete, dacă spațiul nu ne permite acest lucru se pot amplasa simboluri ale succesului, cum ar fi un tablou cu un peisaj montan.

Pe de altă parte, scaunul trebuie să aibă un spătar înalt, acest lucru semnifică stabilitate și succes în carieră. Biroul trebuie poziționat astfel încât cel care îl folosește să vadă ușa de la intrare. Se spune că astfel nu se va da cu piciorul la oportunităţi în afaceri. În plus, este recomandat să nu se stea cu fața la fereastră sau la un perete alb atunci când se stă la birou, în acest fel se scapă de vulnerabilitate.

Elemente pentru succes la birou

Cum putem să sporim succesul de la birou? Specialiștii în Feng-Shui recomandă mai multe modalități. În primul rând curățenia de pe birou este esențială, astfel energia vitală nu este blocată și apar noi oportunităţi de a primi bani sau o avansare. Pentru mai mult noroc, se recomandă amplasarea lor în număr par, iar cele mai norocoase sunt cele cu frunze mici şi rotunde ce se aseamănă cu monedele, orhideele violet, ficusul şi bambusul.

Laptopul sau telefonul trebuie așezate în partea de nord-est pentru oamenii care oferă ajutor, iar pentru prosperitate vor fi poziționate în partea de sud-est. Pentru a elimina energia negativă se poate așeza o sferă de cristal în orice colț al biroului. Pe de altă parte, fotografiile cu persoane importante sau diplomele se pun în partea de nord unde se află zona reputaţiei, a faimei și a recunoaşterii. Iar pentru cei care au nevoie de multă creativitate, pot așeza imagini ale proiectelor sau ale planurilor de viitor în partea de vest a biroului.

Pentru mai multe idei interesante despre cum poate arăta biroul ideal, poți intra în rubrica amenajari birouri.

Sursa foto: homedit.com, justcreative.com, decoist.com

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.