TIOR

Elemente inspiratoare la tine acasa

Indiferent că ai nevoie de inspiraţie pentru muncă, pentru viaţa de zi cu zi sau pentru orele de timp liber în care îţi exploatezi talentele, îţi recomandăm să te foloseşti de plăcuţe inspiratoare. Pe acestea le vei fixa pe birou sau pe pereţi şi le vei crea din cartoane, polistiren sau din aşa-numitele board-uri (mapele acelea cu clipsuri). Uite câteva sugestii...

 

Foloseşte mape fixate în pereţi.

 

Vei fixa mapele cu clips în peretele din faţa biroului sau spaţiului tău de lucru cu câte două cuie subţiri în colţurile superioare ale mapelor. Faptul că au clipsuri de va ajuta să nu dai mai multe găuri în perete decât este nevoie şi să prinzi foile sau materialele care te inspiră de aceste mape mai uşor şi să le schimbi ori de câte ori este necesar.

 

Pentru o privire de ansamblu, alege plăci perforate.

 

O altă variantă ar fi să prinzi o placă mare perforată pe perete şi abia de aceasta să fixezi nişte agăţători sau materialele inspiratoare în găurelele din această placă

 

Ia în considerare mini-plăcuţele, pentru un aspect dinamic.

 

Mini-plăcuţele vor impune o aşezare dinamică a materialelor expuse care să te ajute la creaţie, dar vor arăta bine şi la sfârşitul proiectului, când strângi toate materialele şi rămân doar plăcuţele. Mai ales dacă ai lucruri multe şi mărunte de afişat, aceasta s-ar putea să fie cea mai eficientă reţetă.

 

Gândeşte-te şi la aviziere – cumpărate sau handmade.

 

O altă opţiune pentru afişarea mai multor surse de inspiraţie şi cu dimensiuni şi forme variabile ar fi avizierele, elemente despre care, de altfel, ţi-am mai scris şi cu alte ocazii. Cel mai simplu mod de a crea un avizier ar fi îmbrăcarea unei plăci de polistiren într-o bucată de material care să îi acopere şi canturile. Materialul îl vei prinde în piuneze sau îl vei capsa de polistiren.

 

În plus, materialul poate fi şi el ceva reciclat: o căptuşeală a unui fost palton, un cearşaf, o fostă faţă de masă – orice încă mai arată bine pe o suprafaţă suficientă pentru acoperirea polistirenului.

 

Înşiră-ţi inspiraţia pe o sfoară.

 

Pentru a evita găurirea evidentă a pereţilor, poţi opta pentru o sfoară prinsă la adăpost: un cui în spatele perdelei şi un cui pe peretele opus (paralel), ascuns lângă un raft, de exemplu. Pe sfoara pe care o vei prinde de cele două cuie vei însira fotografii, desene, schiţe, articole decupate din ziare şi reviste sau orice altceva te inspiră: fie cu capsatorul (după ce îndoi un colţ al hârtiei), fie cu cleşti de rufe.

 

Etalează imaginile care te inspiră direct pe perete.

 

Pereţii se găuresc, se pictează, se şmirgheluiesc, se repară. Întotdeauna, indiferent prin ce proces de modificare au trecut, pereţii se repară. Aşadar, poţi fixa sursele tale de inspiraţie sau orice obiect care îţi oferă o stare de spirit constructivă sau o dispoziţie bună direct pe perete cu lipici, cu piuneze, cu scotch, cu ţinte, pe rafturi micuţe sau oricum altfel îţi trăzneşte. Îndrăzneşte să îţi decorezi locuinţa aşa cum simţi, nu cum ţi se dictează în media, în reclamele pentru var sau de către „moda“ în amenajări interioare.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI