TIOR

Cum pui la cale amenajarea unui atelier?

Sunt din ce în ce mai mulţi freelancer-i şi pe teritoriul autohton. Dacă eşti dintre aceştia, ai nevoie şi tu de un atelier sau de un birou la tine acasă. Amenajarea acestui spaţiu va depinde, bineînţeles, de tipul de activitate pe care vrei să îl desfăşori aici, dar şi de dimensiunile încăperii asociate lucrului de acasă.

 

Priveşte totul. Măsoară totul.

 

Indiferent că abia ţi-ai cumpărat această casă ori că o ai mai demult dar bia acum ai nevoie de un atelier (birou, cabinet de lucru sau cum vrei tu să-i spui), trebuie să analizezi bine spaţiul disponibil şi să vezi în care colţ îţi vei amenaja atelierul dacă nu cumva ai destul spaţiu în locuinţa ta pentru o încăpere pe care să o dedici exclusiv acestei cauze.

 

Alocă spaţiu pentru depozitare.

 

Vei avea nevoie de spaţiu pentru depozitare, indiferent de activitatea pe care o desfăşori, însă, în funcţie de funcţie ta, vei alege diferite tipuri de dulapuri, rafturi, etajere şi sisteme de depozitare pentru obiectele de care ai nevoie în mod regulat, dar nu chiar tot timpul.

 

În special în cazul în care acest atelier va fi dedicat lucrului manual (proiectelor handmade), vei avea nevoie de cutii, lădiţe şi sertare în care să ţii materialele necesare acestor proiecte, dar şi de etajere, rafturi, vitrine şi lădiţe transparente unde să expui obiectele care sunt gata.

 

Etichetează totul.

 

După ce ai pus totul în cutii şi cutiuţe, caută etichete potrivite, unde să scrii citeţ şi explicit ce conţine fiecare recipient sau pentru cine este fiecare obiect, date de predare şi aşa mai departe. De asemenea, pe fiecare dulap sau în dreptul fiecărui raft poţi lipi câte o listă (sau o poţi scrie cu cretă pe vopsea, pe autocolant sau pe perete) în care să figureze numele tuturor categoriilor de obiecte aflate la acea "adresă".

 

Pune la punct locul propriu-zis de lucru.

 

Asigură-ţi tot confortul de care ai nevoie la locul de lucru: un fotoliu confortabil, o sursă de lumină corespunzătoare, o suprafaţă de lucru destul de cuprinzătoare şi de puţin loc pentru a respira. Aproape de spaţiul de lucru trebuie să ai câteva obiecte care să te înveselească, să îţi aducă buna dispoziţie, să te inspire sau să îţi amintească pentru ce lucrezi zi de zi. Mai departe, poţi urma recomandările pe care le-am făcut în celelalte articole despre amenajarea biroului.


Sursa foto: houzz.com, spaceplanner.com, creationsbychristie.blogspot.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI