Cel mai bun birou pentru acasa

25-08-2016 / Blog amenajari birouri

Cel mai bun birou trebuie să fie util, să nu ocupe mult spațiu și să fie și practic în același timp. Astăzi vă recomandăm câteva sfaturi pentru a alege tipul de birou perfect pentru acasă. În secțiunea amenajări birouri găsiți acest articol de unde puteți afla diferențele dintre un birou de acasă și un birou de la locul de muncă.

Biroul de acasă și biroul de la serviciu

Diferența dintre biroul de acasă și biroul de la muncă este că, biroul de acasă este amenajat pe gustul fiecăruia. La birou, spațiul este limitat și trebuie să vă adaptați condițiilor oferite.

Prima diferență dintre cele două este spațiul pus la dispoziție și locul unde este amenajat biroul. Acasă puteți așeza biroul unde vă doriți, lângă fereastră pentru mai multă lumină naturală, în mansardă pentru mai multă liniște, în living pentru a putea avea acces ușor la documente, în bibliotecă, la demisol. La serviciu, birourile sunt împărțite în funcție de câți angajați sunt și în funcție de departamente. Este puțin probabil să primiți biroul mult visat. De aceea, cei norocoși care au posibilitatea să lucreze de acasă sunt cei mai avantajați.

Pentru acasă puteți alege un birou mare și spațios pentru toate documentele necesare. Birourile cu sertare sunt foarte utile. Vă puteți așeza dosarele pe culori și în ordinea alfabetică. Birourile de la locul de muncă nu sunt prea spațioase și nu dispun de multe rafturi și sertare. Un birou simplu vă permite să puneți doar un laptop și o tastatură, fără prea multe obiecte de care aveți nevoie. Țineți cont și de profesia pe care o aveți. În funcție de complexitatea job-ului, obiectele de care aveți nevoie sunt mai multe.

Ce trebuie să știți?

Țineți cont de înălțimea recomandată atunci când alegeți un birou potrivit pentru acasă: 73-76 cm. Această înălțime vă permite să adoptați o poziție corectă pe scaun.

Lățimea biroului este importantă. Aceasta dictează necesitatea biroului. Dacă aveți nevoie de un calculator și de un monitor mare, biroul este mai lat. În cazul unui laptop, nu este nevoie de un birou cu o lățime generoasă. Unul îngust este suficient. Un birou potrivit pentru o persoană care lucrează la birou de acasă are 130 cm lungime.

Alegeți forma dorită a biroului în funcție de nevoi. Puteți alege un birou pe rotund sau pe pătrat.

Calitatea materialului din care este confecționat biroul este un aspect important de care trebuie să țineți cont, la fel de importante sunt componenetele. Trebuie să acordați o atenție desăvârșită următoarelor aspecte: orificiul pentru cabluri, spațiul pentru priză direct pe birou, sertarul pentru tastatură, suportul pentru unitatea centrală.

Alegeți un birou în formă de L dacă munca dumneavoastră necesită tipărirea sau scanarea documentelor. În acest fel, puteți așeza direct pe birou o imprimantă multifuncțională.

Birou din lemn

Biroul din lemn este cel mai rezistent și cel mai apreciat. Pe lângă durabilitate, birourile din lemn sunt renumite și pentru rezistența în timp de care dispun.  Aspectul lor este unul elegant și frumos. Puteți alege dintr-o gamă largă între: fag, stejar, nuc sau cireș. Birourile din lemn se potrivesc în casele amenajate modern. Prețurile diferă și puteți să vă achiziționați un birou în funcție de bugetul dumneavostră. Mai puteți alege între birourile din pal sau din sticlă.

Pentru mai multe idei intrați în secțiunea Amenajări birouri.

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.