TIOR

Camera cu dubla utilitate: birou si dining

De-a lungul unei zile, nu ai nevoie tot timpul de un dining, dar nici de un birou. Ba, mai mult, poţi combina cele două spaţii necesare într-unul singur. Ai nevoie de puţin mai multă atenţie pentru detalii şi de mobilier multifuncţional. Vei vedea că după descrierile noastre, totul va părea foarte uşor.

 

O singură masă

 

Este necesară o singură masă: eventual, o masă rotundă, extensibilă. La această masă, va încăpea întreaga familie să dejuneze, mai ales dacă o întinzi. Totuşi, ar trebui să încapă în jurul ei, când este strânsă, minimum 4 scaune – 4 locuri, pentru 4 oameni mari. Punem această limită, aşa încât, atunci când nu mănâncă nimeni la această masă, să fie potrivită pentru lucru: să ai spaţiu suficient pentru a munci chiar şi dacă păstrezi vaza cu flori din mijlocul mesei la locul ei.

 

Este ideal ca masa să fie extensibilă pentru ca atunci când sunt ocazii speciale şi se adună mai multe persoane la ospăţ, să încapă toată lumea la aceeaşi masă.

 

Un loc de depozitare pentru toate cele

 

Pentru ospeţe, este bine să aveţi în apropierea mesei veselă, tacâmuri, faţă de masă, suporturi pentru oale fierbinţi şi alte produse şi accesorii necesare aşezării mesei.

 

Pentru lucru, vei avea întotdeauna nevoie de tot felul de instrumente: instrumente de scris, obiecte de papetărie, obiecte de birotică, teancuri de foi cu tot felul de idei şi de lucruri pe care nu trebuie şa le uiţi de-a lungul zilei, lucruri pe care le ai de făcut şi aşa mai departe.

 

Şi pentru unele, şi pentru altele, ai nevoie de spaţii de depozitare: un dulap pe care să îl poţi organiza în două părţi – o parte pentru obiectele utile servirii sau pregătirii servirii mesei, o parte pentru obiectele necesare lucrului de acasă, indiferent ce presupune acesta.

 

Să nu uiţi să păstrezi un colţ pentru produse de curăţat şi lavete: masa trebuie curăţată înainte şi după masă, aşa încât să fie curat şi când mănânci, şi când lucrezi.

 

Corpuri de iluminat corespunzătoare

 

Ai nevoie de o veioză care să îţi lumineze suprafaţa de lucru, dar şi de o aplică, o lustră sau un candelabru care să lumineze întreaga cameră la intensitatea necesară servirii mesei şi unei bune relaţionări cu cei de la masă.

 

Importanţa existenţei mai multor tipuri de corpuri de iluminat într-o cameră a mai fost discutată şi este incontestabilă: o încăpere are mai multe utilităţi, deci are nevoie de mai multe tipuri de lumină, cu intensităţi diferite. Desigur, cel mai bine ar fi să profiţi la maximum de lumina naturală care pătrunde în cameră.

 

Şi un organizator de fişiere

 

Pentru că ai nevoie, fie că vrei sau nu. Toate acele hârtii despre care scriam puţin mai sus că îţi sunt necesare listării lucrurilor de făcut peste zi, creării listelor de cumpărături sau stabilirii meniului au nevoie de un loc al lor, un loc unde să fie frumos organizate şi întotdeauna la îndemână. Ai nevoie de un organizator de fişe/ fişiere/ documente şi aşa mai departe.

 

De asemenea, ar fi recomandat să ai şi un birou propriu-zis într-un colţ apropiat al camerei: unul foarte îngust, care să nu te împiedice să te desfăşori prin cameră, dar unde îţi poţi aşeza laptopul sau alte instrumente necesare lucrului atunci când vine vremea pentru pauza de masă.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.36 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI