TIOR

Ca sa te poti concentra mai bine...

Din ce în ce mai multe persoane muncesc de acasă. Dacă faci parte din această categorie, probabil ai nevoie de un birou și de multă concentrare. Cum îți amenajezi locuința pentru a te putea dedica muncii tale, a da cât mai mult randament și, în fine, a avea cât mai mult timp liber?

 

În primul rând, nu îți lua un animal de companie – va vrea să petreacă mereu timpul cu tine și, dacă este pisică, fără îndoială va petrece jumătate de zi stând cu burta pe tastatura ta. Sigur, glumim – animalele de companie îți îmbunătățesc starea de spirit și de ajută să te deconectezi când ai nevoie. Totuși, va trebui să le limitezi accesul sau activitățile în spațiul tău de lucru.

 

În al doilea rând, sunt toate celelalte, adică:

 

Ai nevoie de un loc izolat.

 

Un colț din casă sau, și mai bine, un colț din grădină, trebuie să fie numai al tău. Puțini sunt aceia care muncesc mai cu spor în prezența altor persoane sau împreună cu alte persoane. Sigur, vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă cu cei dragi și este posibil să crezi că poți munci și în zonele sociale din casă (living, bucătărie etc), dar nu este așa. Vei vedea că te poți concentra mai bine dacă te izolezi.

 

Pereții și ușile sunt prietenii tăi.

 

Trebuie să te izolezi de orice îți poate distrage atenția: animale de companie, copii, familie, televizor, jocuri, o cameră dezordonată – da, știm, poți găsi un pretext în orice pentru a-ți amâna munca și a munci cât mai puțin, dar nu acesta este scopul muncii de la domiciliu.

 

Asigură-ți o bună iluminare.

 

Și, și mai important, asigură-ți o porție serioasă de lumină naturală: lucrul în sincron cu lumina solară te ajută să îți sincronizezi metabolismul și ritmul interior cu zona geografică în care te afli și, de crezi sau nu, să îți optimizezi activitatea mentală.

 

Dacă se poate, poziționează ferestrele cât mai sus.

 

Sigur, este necesară lumina necesară, dar dacă în timp ce lucrezi pe PC îți distrage atenția un pițigoi pe care îl vezi că-ți ciripește la fereastră, eficiența "la locul de muncă" scade. Dacă nu este posibilă mutarea ferestrelor, încearcă să pui draperii groase în partea inferioară a acestora, astfel încât să îți blochezi vederea către exterior.

 

Alege-ți lumina.

 

Alege-o cu atenție și nuanțeaz-o: lumina aurie este ideală pentru după-amiezile din weekend, însă pentru locul de muncă și, deci, în jurul biroului la care vei lucra, este recomandată o lumină albăstruie, care te va ajuta să păstrezi un ritm alert și să te concentrezi mai bine.

 

Trebuie să reduci complexitatea estetică.

 

Amenajează-ți restul casei oricum îți dorești, dar în camera sau colțul biroului este recomandat să păstrezi un stil cât mai simplu, cu cât mai puține detalii și cât mai puține ornamente. Păstrează doar acele câteva obiecte care să te inspire și să te motiveze.

 

Sursa foto: houzz.com

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI