TIOR

Birouri motivationale

Când biroul de lucru este acasă, poate fi dificil să te concentrezi pentru serviciu sau să te motivezi pentru a rămâne la birou până când termini taskurile dintr-o zi. Dar dacă îţi amenajezi un colţişor relaxant şi primitor, unde să aşezi şi câteva lucruri care să te inspire şi sa te ajute să te concentrezi, va fi mai uşor să lucrezi de la biroul de acasă.

 

Pentru a te ajuta să dai mai mult randament atunci când lucrezi de acasă, noi avem câteva sugestii pentru amenajarea spaţiului de lucru. Pe acestea ţi le vei putea însuşi sau le vei putea adapta propriilor tale preferinţe şi resurse.

 

Păstrează un orizont larg...

 

Studiile au arătat că vederea poate slăbi dacă priveşti timp îndelungat o suprafaţă aproapiată de ochi. Ochii trebuie umeziţi (prin clipiri repetate, însă fără a face un tip din acest gest), iar muşchii ochiului trebuie să se relaxeze din când în când: este recomandat ca la fiecare 20-30 de minute să priveşti pentru câteva secunde un punct îndepărtat. Aşadar, ar fi recomandat ca în faţa biroului sau în stânga acestuia să se afle o fereastră, care să îţi permită să priveşti în zare din când în când.

 

Sau limitează-ţi perspectiva.

 

Dacă ceea ce vezi afară te distrage mai mult decât te ajută să lucrezi eficient, atunci poate este mai bine ca biroul de lucru să nu fie aşezat în faţa ferestrei. Totuşi, de cele mai multe ori este bine să ai ceva plăcut de privit în câmpul vizual: în locul ferestrei, vei putea avea un avizier cu diferite imagini motivaţionale sau un tablou (o fotografie înrămată sau o pictură).

 

Oferă-ţi spaţiu... sau împarte-l.

 

De cele mai multe ori, spaţiul de lucru este pentru o singură persoană: nu poate toată lumea să muncească de acasă. Totuşi, uneori este nevoie de două birouri pentru că trebuie şi copiii să aibă un loc unde să îşi facă temele sau pentru că partenerul mai are, din când în când, ceva de terminat acasă. Oricum ar fi, ia în calcul şi amenajarea unui birou dublu sau a unui spaţiu unde să poată toţi cei ai casei să îşi rezolve sarcinile profesionale.

 

Optimizează-ţi spaţiul de lucru cu ajutorul culorilor.

 

Cel mai adesea, în zona de lucru sunt folosite culori neutre: culoarea caldă a lemnului te ajută să te simţi în largul tău şi să cauţi tot timpul alternative pentru rezolvarea cât mai eficientă a sarcinilor de lucru. Unele persoane preferă să îşi „condimenteze” spaţiul de lucru cu ajutorul diferitelor nuanţe de albastru sau de verde, căci, aşa cum bine ştii deja, oamenii răspund diferit la diferiţi stimuli, iar pentru unii albastrul este culoarea care îi stimulează cel mai bine pentru a se concentra.

 

Pentru mai multe recomandări privind amenajarea biroului acasă, click aici.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI