TIOR

Birou si-nca ceva!

Unele camere sunt mult prea spaţioase pentru a servi unui singur scop. Astfel, una dintre camerele locuinţei tale ar putea fi amenajată jumi-juma: birou şi cameră de zi. Nu-i aşa că ar fi o idee bună? Sufrageria va rămâne camera pentru relaxare şi vizite, dormitorul va rămâne camera pentru odihnă şi bucătăria camera cu şi pentru mâncare. Nu ar mai fi necesar să înghesui acolo un spaţiu de lucru.

 

De ce este nevoie pentru a amenaja un spaţiu de lucru?

 

Pentru a amenaja un birou (sau un cabinet personal) ai nevoie de o masă (sau un birou), un scaun cu înălţimea potrivită pentru a avea o poziţie corectă atunci când stai la birou, o sursă de lumină poziţionată corect şi obiectul lucrului: un calculator, un laptop, un caiet, o maşină de cusut sau orice îţi trebuie ţie pentru a-ţi desfăşura activitatea.

 

În timp, s-ar putea dovedi utilă şi o lădiţă în care să ţii obiecte de papetărie sau alte accesorii necesare activităţii tale, un coş de gunoi, un ceas şi câteva obiecte care să te motiveze: figurine, tablouri, rame foto sau altele.

 

Ce îţi trebuie pentru o cameră de zi?

 

O canapea confortabilă, sau poate două fotolii, alături de o măsuţă de cafea şi un corp de iluminat (ori poate chiar două, după modelul din galeria foto) reprezintă combinaţia perfectă pentru o cameră de zi. De ce ţi-ai dori o cameră de zi? Pentru a primi diferite persoane să discute cu tine în timp de lucrezi (dacă tipul serviciului tău îţi permite acest lucru) sau pentru a avea unde să te retragi din când în când pentru somnul de după-amiază sau pentru pauza de lectură.

 

Ce faci în această cameră?

 

În primul rând, lucrezi. Întotdeauna este recomandat ca spaţiul de lucru să nu fie prea apropiat de spaţiile destinate odihnii, căci reprezintă un mod de a-ţi aminti de serviciu şi de alte probleme zilnice care ar putea reprezenta un factor de stres. Este mai bine să păstrezi o cameră unde să fie biroul, departe de dining, de sufragerie şi de dormitor.

 

În al doilea rând, gestionezi cheltuielile gospodăriei tale şi toate actele şi treburile serioase ale casei: carnete de sănătate, reţete, contracte şi aşa mai departe. În orice casă există un dulap cu sertare: sertarul cu acte, sertarul cu economii, sertarul cu medicamente, sertarul cu chitanţe, facturi şi alte hârtii importante. În această cameră ar fi locul potrivit pentru un astfel de dulap.

 

În al treilea rând, ar fi un spaţiu excelent pentru a-ţi ajuta copiii la teme sau a le corecta temele. Dacă nu ai copii sau dacă preferi să le oferi independenţă în ceea ce priveşte şcolarizarea pentru a se învăţa responsabili şi autodidacţi, atunci poţi folosi această cameră ca spaţiu pentru şedinţele de familie sau pentru vizitele mai puţin emoţionale ori ca loc pentru micul dejun sau servirea cafelei de dimineaţă.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.39 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI