TIOR

Birou pentru muncitori dedicati

Sugestiile desprea amenajarea unui spaţiu de lucru nu ar trebui să se aplice numai acasă, ci şi la serviciu. Haide să discutăm despre amenajarea biroului, să vedem ce nu poate lipsi şi care ar fi elementele potrivite pentru inspiraţie şi motivaţie, indiferent că munceşti de acasă sau că trebuie să mergi zilnic la un birou.

 

Cel mai important este confortul.

 

Este foarte important să ai scaunul şi biroul (sau suprafaţa de lucru, oricare ar fi aceasta) la înălţimea potrivită. De asemenea, şezutul tău trebuie să fie fericit: să stea bine şi să îi fie cald.

 

În acelaşi timp, ambientul trebuie să fie potrivit pentru tine: metabolismului tău, ritmului de lucru şi aşa mai departe. Iar prin ambient înţelegem temperatură ( 21-23 de grade, nu mai mult, nu mai puţin), luminozitate, mirosuri, atmosferă, zgomote şi aşa mai departe – orice ar putea crea un disconfort trebuie înlăturat.

 

Trebuie să ai câte un loc pentru tot.

 

Toate obiectele de care ai nevoie în timpul programului de lucru trebuie să fie la îndemână, să aibă un loc bine stabilit (pentru a nu strica ordinea activităţilor tale) şi să fie organizate conform programului tău şi frecvenţei la care sunt folosite.

 

De exemplu, ar fi bine ca instrumentele de scris să fie toate la un loc şi organizate după tipul lor (creioane, pixuri cu pastă albastră, pixuri cu pastă colorată, stilouri etc), dosarele să fie şi ele aşezate în ordine cronologică (sau oricum consideri tu că este mai eficient), un sertar să conţină produse de curăţat, cârpe şi hârtie, un sertar să conţină gadgeturi care te distrag, dar pe care nu e bine să le laşi în altă parte (telefoane, încărcătoare de telefoane etc), un sertar pentru alte instrumente necesare (capsator, perforator, scotch etc) şi tot aşa mai departe până când nu îţi va lipsi nimic şi toate obiectele sunt aşezate conform logicii proprii.

 

Nu te întinde prea mult.

 

Nu ai nevoie de o cameră întreagă pentru a lucra – nici acasă, nici la serviciu. Poate doar dacă eşti decorator, dar atunci atelierul tău se mută odată cu tine, iar despre celelalte ateliere nu discutăm acum. Încearcă să îţi limitezi spaţiul de lucru aşa încât acesta să nu invadeze spaţiul pentru timp liber – în timpul liber nu trebuie să te gândeşti la muncă, ci la orice altceva, orice de relaxează şi te încarcă de energie pozitivă.

 

Un spaţiu simplu te ajută să te concentrezi.

 

Lucrurile care te distrag trebuie înălturate: jocuri, reţele de socializare, alţi oameni, animale de companie – în acele câteva ore pe care le vei acorda lucrului trebuie să te poţi concentra la ceea ce faci. Acest lucru nu presupune, totuşi, înlăturarea figurinelor sau tablourilor care te motivează şi te inspiră.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.26 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI