TIOR

Amenajarea biroului: Evadare prin lucru

Unii oameni îşi iubesc atât de mult serviciul, încât vor să se poată cufunda în lucrul lor ore în şir. Cum amenajezi un birou care să îţi permită să lucrezi cu la fel de multă sârguinţă, într condiţii de confort cât mai potrivite necesităţilor tale? Am şi răspuns deja pe jumătate: raportându-te la necesităţile tale, dar şi la preferinţele care nu sunt asociate serviciului tău.

 

Sigur, ideal ar fi ca oamenii să nu lucreze de acasă, pentru că acest lucru înseamnă, de obicei, să poarte cu sine o încărcătură de stres. Uneori, chiar şi atunci când iubeşti domeniul în care lucrezi poţi fi stresat: poate din cauza unor clienţi ridicoli sau din cauza termenelor de predare sau cine ştie ce alte cauze pot apărea.

 

Totuşi, dacă aşa trebuie sau aşa vrei, atunci trebuie să îţi amenajezi cel mai constructiv şi motivaţional spaţiu de lucru. Imaginile din galerie te-ar putea inspira, iar sugestiile de mai jos poate te vor ajuta să faci un plan clar „de bătaie” pentru amenajarea biroului.

 

Un loc elegant

 

Eleganţa şi decorul cu un aer clasic, echilibrat şi ordonat pot contrui un spaţiu ideal de lucru pentru unii, iar dacă faci parte din această categorie, atunci s-ar putea să preferi şi culorile deschise, poate chiar şi decoraţiunile şi mobilierul cu aer vintage. Toate acestea la un loc vor crea un spaţiu de lucru calm şi echilibrat.

 

Imagini inspiratoare pe pereţi

 

Fiecare se lasă inspirat de imagini, simboluri sau texte diferite. Aşadar, găseşte algoritmul potrivit pentru tine, află ce te ajută să te concentrezi cel mai bine şi afişează acel ceva înaintea ochilor, indiferent că este vorba despre un trofeu împăiat (ca în a doua imagine din galeria foto de mai sus), de un tablou (cum vei vedea în mai multe dintre imaginile de mai sus) sau despre un text motivaţional, haios sau uşor sarcastic.

 

Nu te izola complet.

 

Izolarea nu poate da cu adevărat roade decât pe termen scurt. Pe termen lung, este nevoie să ştii ce se întâmplă în jurul tău, cine mai este acasă şi cum se simt oamenii respectivi, să mângâi câinele familiei, să ştii dacă afară e noapte sau zi, plouă sau e soare. Aşadar, ideal ar fi ca undeva în jurul biroului să se afle o fereastră, dar şi uşa prin care să te duci către restul lumii. Totuşi, ţine minte că uşa nu trebuie să se afle în câmpul vizual atunci când lucrezi.

 

Adaugă şi un spaţiu de joacă.

 

Aşa cum sugeram şi puţin mai sus, este bine ca din când în când să iei o pauză de la muncă. Această pauză poate să fie pentru socializare cu cei dragi (cuvântători sau necuvântători) sau pentru a-ţi recrea puţin mintea când copiii sunt la şcoală şi partenerul e la serviciu sau la cumpărături. Pentru aceste momente, este bine să ai un colţ unde să evadezi pentru a te juca niţel. Alege-ţi jocurile preferate şi ţine-le aproape.

 

Pentru mai multe idei pentru amenajarea biroului acasă, click aici

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI