Un plus de dragalasenie: elemente ale stilului traditional in baie

19-05-2014 / Blog amenajari bai

Amenajarea băii este adesea mai mult un proces tehnic bazat pe pragmatism decât un exerciţiu de home design. Nu ai vrea ca baia ta să arate foarte bine, nu doar bine? Avem pentru tine o serie nouă de recomandări referitoare la amenajarea băii: alege elemente ale stilului tradiţional pentru a da o notă caldă, familială, băilor din locuinţa ta.

 

Să începem cu nuanţele: alege culori calmante.

 

De regulă se aleg culori reci sau nonculori pentru recorarea băii: alb, negru, gri, albastru sau verde, cu nuanţele lor. De ce nu ai alege, de data aceasta, ceva mai puţin previzibil? Vopseşte ţevile cu portocaliu, foloseşte nuanţe calde ale griului, detaliile (picioruşe, mânere, clanţe şi aşa mai departe) să fie aurii sau ca de bronz.

 

Iniţial, ai fi ales var alb, aşa-i? Încearcă să zugrăveşti var de culoarea oului de raţă şi păstrează albul pentru colţuri, lambriuri şi alte elemente din decorul băii tale.

 

Introdu în baie dulapuri cu personalitate.

 

Haide, nu ne minţi că nu ai avea nevoie de un dulap în baie! Ai nevoie de un loc unde să îţi depozitezi cosmeticele, precum şi de un loc pentru produsele pentru igiena casei, ca să nu mai zicem că ar fi mai bine ca şi prosoapele şi halatele de baie să stea în baie, la îndemână. Aşadar, ai nevoie şi tu, ca şi multe alte persoane, de cel puţin un dulap în baie.

 

Şi, dacă tot ai nevoie de un dulap în baie, de ce nu ai alege unul frumuşel, pe care să îţi facă plăcere să îl priveşti. Alege un dulăpior cu personalitate: fie unul cu uşă şi pereţi din sticlă, dar canturi din lemn (pentru mai multă stabilitate şi siguranţă), fie unul cu un aer vintage şi vopseaua uşor sărită din cauza intemperiilor, fie unul jos dintr-un lemn aparte sau cu aspect de ladă de zestre.

 

Asigură-te că, oricare ar fi modelul ales, dulapul cu pricina este compartimentat corespunzător, aşa
încât fiecare categorie de produse să aibă propriul raft sau propriul compartiment – să nu se atingă sau confunde între ele.

 

Creează un model unic în gresie.

 

Chiar dacă nu îţi pui tu cu mâna ta gresia în baie, le poţi cere "meşterilor" contractaţi pentru aşa ceva să facă tot posibilul pentru a îţi îndeplini dorinţa – le poţi arăta chiar şi o poză, pentru ca aceştia să înţeleagă exact ce îţi doreşti şi să nu realizeze proiectul "după ureche", aşa cum se întâmplă mult prea des pe meleagurile noastre.

 

Optează un model unic, special ales pentru baia ta. Poţi alege culori şi dimensiuni diferite ale plăcilor de gresie, aşa încât să fie evidenţiată o zonă sau alta a băii tale. Ia în calcul şi modificările ulterioare ce ar putea interveni în baia ta şi asigură-te că această alegere nu va deveni un obstacol pe viitor.

 

Optează pentru detalii elegante şi/sau vintage.

 

Oglina, coşul de gunoi, suportul pentru prosoapele date în uz, recipientul pentru săpunul lichid, recipientul pentru parfum, bolul pentru potpourri sau cine ştie ce alte accesorii foloseşti tu în baie, toate pot fi moderne, clasice, elegante, shabby chic sau... tradiţionale. Alege pentru baia ta, dacă doreşti să îţi dai acel aer personal despre care discutam la începutul acestui articol, ornamente clasice sau tradiţionale. Da, chiar şi din acelea care sunt vechi sau arată ca şi cum ar fi.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.