Trucuri pentru camera de baie

25-01-2015 / Blog amenajari bai

Cei mai mulţi oameni îşi doresc pentru baia lor, chiar dacă este una nouă sau nu, să aibă ceva deosebit. Iată de ce ai nevoie de „trucuri“ pentru amenajarea băii. Pentru că, prin intermediul sugestiilor ce vor urma, îţi vom aminti despre lucruri pe care poate le-ai văzut deja într-un alt articol despre amenajarea băii ori poate ţi-a scăpat până acum.

 

Metode de iluminat: în dulap, sub dulap, peste dulap etc.

 

Lumina în baie nu poate lipsi, dar este chiar mai important să fie prezentă acolo unde trebuie: deasupra oglinzii, pentru a vedea bine zonele supuse proceselor cosmetice (epilat, pensat, bărbierit etc – după caz), în interiorul dulapurilor unde nu ajunge lumina sursei generale (pentru că trebuie să vezi care este tubul de pastile dorit, ce scrie pe etichetele cosmeticelor şi aşa mai departe) şi sub dulapuri, pentru a vedea bine să îţi cureţi mâinile.

 

Un loc pentru „tehnologie“

 

Uscătorul pentru păr, ondulatorul, placa pentru păr – acestea trebuie să stea în baie şi au nevoie de un loc special, la îndemână, dar ferit de umezeală şi aburi. De asemenea, ar fi bine să ai aici şi un suport pentru telefoane şi un încărcător adaptabil pentru acestea, în cazul în care tu şi ai tăi aveţi obiceiul de a merge cu telefonul la baie.

 

O treaptă camuflată pentru pitici

 

Majoritatea apartamentelor sunt, din păcate, cu o singură baie pe care trebuie să o folosească toţi cei ai casei: oamenii mari şi copiii. Pentru copii, poţi instala o treaptă culisantă pe care să se cocoaţe (după ce o scot din locul unde stă camuflată – v. Foto3) pentru a-şi spăla faţa, mânuţele sau dinţişorii, ca nişte odrasle cuminţi ce sunt.

 

Electrocasnice mascate

 

Foarte multe persoane aleg să îşi instaleze maşina de spălat pe holul de lângă baie sau, şi mai des, în baie. Nu vom dezvolta subiectul alegerii locului pentru maşina de spălat, căci un articol este suficient pentru aşa ceva. Recomandarea de astăzi se referă la mascarea maşinii de spălat prin încorporarea acesteia în mobilierul de baie (în masca chiuvetei, de exemplu) – astfel, aspectul băii va fi mai plăcut, iar zgomotul făcut de maşina de spălat, redus.

 

Dulapuri cu uşi prietenoase

 

Dulapurile din baie sunt întotdeauna greu de ales, nu-i aşa? Dar dacă ai alege un dulap cu o uşă din oglindă care se culisează în sus şi rămâne acolo, fără să te împiedice cât timp îţi faci treaba? Ori poate un dulap care are oglindă şi rafturi pe interiorul uşii, dar şi diferite compartimente în interiorul dulapului propriu-zis?

 

Răsfoieşte toate cataloagele şi vizitează toate magazinele, până ai certitudinea că ai ales dulapul potrivit pentru baia ta şi pentru sporirea confortului persoanelor care locuiesc în aceeaşi casă cu tine.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.